Poule F mannen: Kanshebbers op medailles in Rotterdam

Poule F mannen: Kanshebbers op medailles in Rotterdam

32 mannenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule F waarin twee teams zitten die zich wellicht gaan mengen in de strijd om de medailles: de jonge Russen Stoyanovskiy/Velichko en de ervaren Letten Plavins/Tocs. Mol/Berntsen (NOR) en Dumek/Bercik (TSJ) completeren de groep die zijn wedstrijden gaat spelen in het stadion met een capaciteit van 2.000 toeschouwers voor het ss Rotterdam.

Het belooft een spannende strijd om de poulewinst te worden in groep F. Zowel de jonge Russen Stoyanovskiy (21) & Velichko (22) als de ervaren letten Plavins (33) & Tocs (29) waren dit seizoen al succesvol in de World Tour. De Russen, die sinds dit seizoen samenspelen, wonnen de World Tour van Xiamen, werden 2e Doha en eindigden ook nog eens in de top 10 bij Fort Lauderdale, Ostrava en Warschau. Een ijzersterk seizoen tot nu toe dus. De Letten, die ook sinds dit seizoen pas samenspelen, weten hoe het is om te winnen in Nederland. Het eerste World Tour toernooi dat ze samen speelden wisten ze namelijk direct te winnen; in januari waren ze de beste in Den Haag. Ook behaalde ze een 2e plaats op Kish Island en top 10-noteringen in Doha, Fort Lauderdale, Huntington Beach en Ostrava. Beide teams maken een erg constant seizoen door en lijken aan elkaar gewaagd te zijn. Beide teams kunnen dan ook zeker tot de kanshebbers voor een medaille gerekend worden.

Wedstrijdtip: op donderdag 19 juli om 18:30 uur gaan Stoyanovskiy/Velichko en Plavins/Tocs strijden om de poulewinst in de laatste poulewedstrijd

Ook de andere twee teams in de poule lijken redelijk aan elkaar gewaagd te zijn. De Noren Mol/Berntsen bezetten plek 58 op de Europese ranglijst en het beste resultaat wat ze haalden was een 5e plek op de World Tour van Mersin. De Tsjechen Dumek/Bercik staan op plaats 76 en behaalde ook een 5e plek op de World Tour, in Jinjiang. Deze World Tour wedstrijden zijn echter niet zo sterk bezet als de wedstrijden waarop Stoyanovskiy/Velichko en Plavins/Tocs goede resultaten haalden. Het is dus de vraag of de Noren en de Tsjechen kunnen concurreren met de favorieten in de poule. Normaal gesproken zal het een spannende strijd om plek 3 worden, die recht geeft op een plek in de eliminatierondes.

Mis niks van deze poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Rotterdam
Bekijk het programma van poule C

Pool F Mannen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×