Poule F vrouwen: nummer 2 en 4 van vorig jaar in actie in Den Haag

Poule F vrouwen: nummer 2 en 4 van vorig jaar in actie in Den Haag

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Vandaag poule F met daarin de verliezend finalist van afgelopen jaar Kolocova/Kvapilova (TSJ). De andere teams die te bewonderen zijn op de Sportcampus Zuiderpark zijn Lehtonen/Ahtiainen (FIN), Abalakina/Dabizha (RUS) en Gruszczynksa/Gromadowska (POL).

De winnaars van het zilver van het afgelopen EK zouden normaal gesproken weer opgeschreven worden bij het rijtje kanshebbers voor de Europese titel. De Tsjechen maken echter nog geen sterk seizoen door. Het beste resultaat was een 5e plek op de World Tour van Itapema, wat een prima resultaat is, maar vaak werd de top 10 in de World Tour dit seizoen niet eens gehaald terwijl dat andere jaren toch wel altijd het geval was. Op de World Tour van Ostrava en Warschau werden ze achtereenvolgens 25ste en 17e. Deze toernooien worden als belangrijke graadmeter voor het EK gezien. Het is de vraag of de nummer 11 van de Europese ranglijst zich op tijd weet te herpakken, want dan zijn ze zeker kanshebbers voor de medailles.

Ook de nummer 4 van vorig jaar is te bewonderen in deze poule, dat is Jagoda Gruszczynska. Samen met haar toenmalige partner Kinga Kolosinska verloor ze de strijd om brons. Dit jaar vormt ze een duo met Aleksandra Gromodowska. Het nieuwe duo heeft nog niet echt kunnen overtuigen. Op de World Tour van Ostrava en Warschau behaalde ze hun hoogste notering op de World Tour: 25ste.

Er liggen dus mogelijkheden voor de andere teams in deze poule. Bijvoorbeeld voor de Finnen Lehtonen/Ahtiainen. Riikka Lehtonen is met haar 38 jaar een van de oudste deelnemers van het EK. Ze liet dit jaar samen met haar 17 jaar jongere partner Niina Ahtiainen zien nog steeds mee te kunnen draaien in de top door 5e te worden bij de World Tour van Den Haag. Het andere duo in deze poule zijn de Russen Abalakina/Dabizha. Zij spelen pas sinds kort samen, want Abalakina zou eerst met een andere speelster deelnemen, maar op het laatste moment is dat veranderd naar Dabizha. Het is dus de vraag of zij op tijd klaar zijn om optimaal te presteren op het EK.

Wedstrijdtip: in de laatste poulewedstrijd van deze poule op woensdag 18 juli om 15:00 uur nemen Kolocova/Kvapilova het op tegen Lehtonen/Ahtiainen. Hier zou wel eens beslist kunnen worden wie er met de poulewinst vandoor gaat.

Poule F Vrouwen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×