Poule G mannen: ‘The Lion King’ start jacht op tweede Europese titel in Den Haag

Poule G mannen: ‘The Lion King’ start jacht op tweede Europese titel in Den Haag

32 mannenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule G waarin Smedins/Samoilovs (LET), de kampioen van 2015, de jacht op hun tweede Europese titel start. In de poulefase komen zij de sterke Polen Fijalek/Bryl tegen, de Litouwers Rumsevicius/Kazdailis en de Duitsers Bergmann/Harms.

Poule G zou zomaar eens een van de sterkste poules van het EK kunnen zijn met oud-Europees kampioen Smedins/Samoilovs, die 3e staan op de Europese ranglijst. Janis Smedins en Aleksandrs Samoilovs, die ook wel ‘The Lion King’ genoemd vanwege zijn lange manende haar, zijn altijd goed op het EK; 4 van de laatste 5 EK’s haalden ze de finale. Drie keer gingen de Letten met zilver naar huis. In 2015 wonnen ze hun enige Europese titel in Klagenfurt. Op de World Tour werd dit seizoen al twee keer het podium gehaald. Er was brons in Warschau en op de major van Fort Lauderdale.

De strijd om de poulewinst wordt erg spannend want de Letten komen de ijzersterke Polen Fijalek/Bryl tegen. Het Poolse duo, dat 11e staat op de Europese ranglijst, speelde dit seizoen 6 World Tour toernooien. Bij alle toernooien eindigden ze in de top 10. Ook zullen de Polen azen op revanche, want op het EK van vorig jaar werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld door Smedins/Samoilovs. Grzegorz Fijalek stond ook al twee maal op het podium van het EK, in 2013 en 2016 won hij brons met zijn toenmalige partner Mariusz Prudel.

Wedstrijdtip: op donderdag 19 juli om 13:00 uur spelen Smedins/Samoilovs en Fijalek/Bryl hun laatste poulewedstrijd tegen elkaar. Wordt hier beslist wie zich rechtstreeks voor de achtste finales plaatst?

De andere twee teams in deze poule mogen niet onderschat worden, want ook zij hebben al aardige resultaten geboekt dit seizoen. Rumsevicius/Kazdailis haalde al 3 top 10-noteringen in de World Tour. De Duitsers Bergmann/Harms wisten zelfs hun eerste toernooi op World Tour-niveau te winnen in Oman. Dit was echter niet een erg sterk bezet toernooi. Maar de top 10-noteringen op de World Tour van Luzern en Itapema geven wel aan dat ze zeker een team zijn om rekening mee te houden.

Mis niets van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Den Haag
Bekijk het programma van poule G

Poule G Mannen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×