Poule G vrouwen: Duitse topteams gaan strijden om poulewinst in Rotterdam

Poule G vrouwen: Duitse topteams gaan strijden om poulewinst in Rotterdam

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule G bij de vrouwen. Een erg sterke poule met twee Duitse teams die kans maken op een medaille: Borger/Kozuch en Behrens/Ittlinger. Ook de verliezend finalisten van 2015 zitten in deze poule, de Russen Ukolova/Birlova. Een zware opgave voor de Noren Ulveseth/Lunde.

Duitsland levert traditioneel elk jaar sterke vrouwenteams af op het EK. Twee van deze teams gaan hun poulewedstrijden spelen voor het ss Rotterdam: de nummer 4 van de Europese ranglijst Borger/Kozuch en de nummer 7, Behrens/Ittlinger. Borger/Kozuch eindigde dit seizoen al vier keer in de top 10 van hooggenoteerde World Tour toernooien, waarvan het beste resultaat een 3e plek was op de World Tour van Ostrava, twee weken geleden. Het hooggeplaatste Duitse team raakt dus steeds beter in vorm voor het DELA EK Beachvolleybal. Karla Borger zal erop gebrand zijn om dit jaar een keer met de hoofdprijs naar huis te gaan; in 2013 verloor ze met haar toenmalige partner Britt Büthe de WK-finale en in 2016 pakte hetzelfde duo brons op het EK.

Kim Behrens en Sandra Ittlinger spelen sinds 2017 samen en dat doen ze zeer verdienstelijk. Het duo speelde negen World Tour toernooien samen en eindigde nog nooit buiten de top 10. Het beste resultaat dit seizoen was een 5e plek op de World Tour van Den Haag. In Rotterdam gaan ze met hun landgenoten strijden om de poulewinst. De Duitsers moeten echter ook rekening houden met de verliezend finalist van 2015 en de nummer 4 van 2016, de Russen Ukolova/Birlova. De Russen stonden jarenlang aan de Europese top, maar speelde in 2017 beide met een andere partner. Daardoor is het duo afgezakt naar plek 62 op de Europese ranglijst. Maar dit seizoen spelen de Russen weer samen en het is maar de vraag of de plek op de ranglijst de kwaliteiten van het duo goed weerspiegelt.

Wedstrijdtip: op dinsdag 17 juli om 12:00 uur een Duits onderonsje tussen Borger/Kozuch en Behrens/Ittlinger voor het ss Rotterdam. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de poulewinst.

Voor het Noorse team Ulveseth/Lunde wordt het bereiken van de volgende ronde een zware opgave met de 3 andere sterke teams in deze poule. De Noren staan 47ste op de Europese ranglijst en hebben nog niet kunnen overtuigen in de World Tour dit seizoen.

Mis niks van deze poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Rotterdam
Bekijk het programma van poule G

Poule G Vrouwen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×