Beachvolleybal Team Nederland

Poulewinst Brouwer/Meeuwsen op Gstaad Major

In de week voor het DELA EK Beach in eigen land wordt er nog een ander groot en prestigieus toernooi gespeeld. De Gstaad Major, een 5-sterren toernooi van de FIVB Word Tour, brengt de wereldtop in het dorp in de Alpen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gingen vliegend van start, dankzij twee overwinningen zijn ze als poulewinnaar direct door naar de achtste finale.

Op 1 van de 3 Majors van het seizoen was de start van Brouwer en Meeuwsen erg goed. Ze wonnen hun eerste pouleduel in het stadion met 23-21 en 21-16 van de lokale helden Beeler en Metral. In de strijd om de poulewinst stonden de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) tegenover het Canadese duo Pedlow/Schachter.

Dat werd een spannende wedstrijd op hoog niveau. Brouwer en Meeuwsen sloegen op het cruciale moment toe en wonnen met 24-22, 17-21 en 17-15. Daarmee veroverden ze de poulewinst en zijn de BTN-heren zeker van de achtste finale. Donderdag hebben ze een rustdag.

Dat geldt niet voor Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst. Die wonnen hun eerste duel nog wel met 2-1 van het Amerikaanse topteam Hyden/Brunner, maar moesten gisteren vervolgens nipt hun meerdere erkennen in het Poolse team in vorm, de huidige nummer 1 van de wereldranglijst, Kantor en Losiak. Het werd 16-21, 23-21 en 15-10 voor de Polen.

Bouter en Varenhorst moeten donderdagmiddag in de tussenronde winnen om in het toernooi te blijven. De tegenstander is op dit moment nog onbekend, er worden vanmorgen nog pouleduels afgewerkt in Gstaad.

Vrouwen 

Sanne Keizer en Madelein Meppelink moesten in hun eerste poulewedstrijd meteen tegen een geduchte tegenstander. Ze stonden in Gstaad tegenover het Duitse topteam Bieneck/Schneider, een van de favorieten voor de EK-titel volgende week. Het werd een mooie, spannende wedstrijd waarin de teams erg aan elkaar gewaagd bleken. 

Maar op de belangrijke momenten wisten de Duitse dames het verschil te maken en wonnen met 21-16 en 21-16 van de BTN-dames. Keizer en Meppelink moeten vanmiddag van het Oostenrijkse duo Schutzenhofer/Plesiutschnig winnen om in het toernooi te blijven en een plek af te dwingen in de tussenronde.

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn actief op de Gstaad Major, een van de grootste en belangrijkste toernooien van het seizoen. De Nederlandse dames verloren hun eerste poulewedstrijd met 21-19 en 21-17 van het Duitse upcoming team Behrens/Ittlinger. Ze moeten vanmiddag winnen van het thuisspelende duo Caluori/Gerson om in het toernooi te blijven.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×