Poulewinst voor Bloem en Sinnema

Poulewinst voor Bloem en Sinnema

Laura Bloem en Jolien Sinnema hebben in Den Haag ook hun derde poulewedstrijd in Den Haag gewonnen. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) waren met 2-0 (22-20 en 21-16) te sterk voor het Zwitserse duo Eiholzer/Steinemann. Drie overwinningen op een rij, beter had het DELA EK Beach niet kunnen starten voor Bloem en Sinnema. “We zijn hier heel blij mee, heerlijk als het zo lekker loopt,” aldus Bloem.

Er was meteen een felle een gretige start voor Bloem en Sinnema, ze namen met sterk spel een 5-1 voorsprong. Maar met een knap blok en een ace kwam Zwitserland terug tot 10-10. Daarna ging het tot 18-18 gelijk op, maar de BTN-dames coachten elkaar erg goed en bleven ook bij een kleine achterstand rustig. Het eerste setpoint was voor Zwitserland, maar met een ace van Bloem werd het alsnog 22-20 voor de Nederlandse dames.

In de tweede set ging het wederom gelijk op, maar Sinnema maakte met haar blok het verschil en er ontstond een mooie marge: 9-5. De goede communicatie tussen de BTN-dames bleek erg belangrijk. Ze hielden heel hoed het overzicht en wisselden harde punten af met slimme geplaatste ballen. Dat leverde een 15-10 voorsprong op.  Die gaven de BTN-dames niet meer uit handen en ze vielen elkaar na het laatste punt dolblij in de armen: 21-16 winst.

Bloem en Sinnema veroverden met hun drie overwinning op zeer overtuigende wijze de poulewinst en staan morgen in de achtste finale. “We gaan kijken wat we verder nog kunnen, dit smaakt zeker naar meer. Een heel mooi toernooi weer in eigen land en we genieten er enorm van dat het zo lekker loopt. We hadden van te voren niet verwacht dat we zo soepel de poulewinst zouden veroveren,” aldus Sinnema.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×