Beachvolleybal Team Nederland

Poulewinst voor Brouwer en Meeuwsen in Las Vegas

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op het 4-sterrentoernooi van Las Vegas de poulewinst gepakt. In hun tweede pouleduel waren ze met 2-1 te sterk voor het Italiaanse duo Caminati/Rossi. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn daardoor rechtstreeks geplaatst voor de achtste finale.

Brouwer en Meeuwsen stonden in hun tweede poulewedstrijd tegenover het fanatieke Italiaanse team Caminati/Rossi. Het leverde een hele mooie strijd op om de poulewinst, want ook de Italianen wonnen hun eerste partij. 

In de eerste set waren Brouwer en Meeuwsen oppermachtig. De Italianen hadden niks in de brengen en zagen alle hoeken van het veld. Het werd 21-12 voor de BTN-heren. Maar de Italianen schakelden en gingen in de tweede set beter spelen. De Oranje mannen verloren de grip op het spel en daardoor scoorden ze lastiger. Het werd dan ook 20-22. 

De beslissende derde set werd een prooi voor de BTN-heren. Ze lieten zich niet nog een keer verrassen en namen de regie weer in eigen hand. Dat leverde een mooi 15-11 zege op en daarmee verzekerden ze zich van de poulewinst. Dat betekent ook een directe plek in de achtste finale, die worden vrijdagavond laat en vrijdag op zaterdag nacht (Nederlandse tijd) gespeeld. 

Tussenronde

Voor Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst wordt het alles of niets in de tussenronde van het 4-sterrentoernooi in Las Vegas. Ze verloren in de strijd om poulewinst van de nummer 1 van de wereld, de Noren Mol en Sorum. In de tussenronde moeten ze afrekenen met Tsjechië om in het toernooi te blijven.

Ook Marleen van Iersel en Joy Stubbe zijn door naar de tussenronde, de Nederlandse dames verloren hun tweede wedstrijd van Canada en moeten winnen van Polen om naar de achtste finale door te gaan.

Laura Bloem en Jolien Sinnema speelden goed in Vegas, maar kwamen ook in hu tweede pouleduel nipt tekort. Ze verloren met 1-2 van Polen en daarmee was uitschakeling een feit voor de BTN-dames. 


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×