Beachvolleybal Team Nederland

Poulewinst voor Keizer/Meppelink en Brouwer/Meeuwsen

Op het 4-sterren toernooi in Moskou hebben twee Nederlandse teams de poulewinst veroverd. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen in de poulefase twee keer overtuigend en zijn daardoor direct door naar de achtste finale. Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen beide pouleduels en werden daarmee poulewinnaar.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen maakten op hun eerste dag in Moskou meteen indruk. Ze wonnen eerst zonder problemen van het thuisspelende Russische duo Yarzutkin/Sivolap. Het werd 21-14 en 21-18 voor de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). 

In de tweede poulewedstrijd stonden de BTN-heren tegenover de Braziliaanse beachvolleyballegende Ricardo en zijn partner Guto. Wederom waren Brouwer en Meeuwsen oppermachtig, ze hadden de wedstrijd volledig onder controle en wonnen overtuigend met 21-15 en 21-17. Daarmee was poulewinst en een plek in de achtste finale van vrijdag een feit.

De Europees kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink blijven sterk presteren. In Moskou wonnen ze in de poule eerst met 2-0 van Zwitserland na een achterstand in de eerste set, vervolgens waren ze ook met 2-0 (21-14 en 21-14) te sterk voor het Amerikaanse duo Larsen/Stockman. Als poulewinnaar zijn de BTN-dames direct geplaatst voor de achtste finales van vrijdag.

Laura Bloem en Jolien Sinnema, het andere duo van BTN, wonnen de eerste poulewedstrijd knap met 2-0 van het Amerikaanse topteam Summer/Hughes, maar in de strijd om poulewinst lukte het net niet. De Russinnen Makroguzova en Kholomina waren met 21-13 en 21-17 te sterk. De BTN-dames strijden vrijdag verder in de tussenronde.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel verloren hun eerste poulewedstrijd met 0-2 van Letland, ze moeten vrijdagochtend winnen van de Duitse topteam Laboureur/Sude om in het toernooi te blijven.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×