Prachtig debuut voor William Klaver op hoogste niveau

Prachtig debuut voor William Klaver op hoogste niveau

Het was een bijzonder weekend voor William Klaver. De nieuwe trainer van de dames van Dros-Alterno debuteerde gisteren als trainer/coach op het hoogste niveau en dat deed hij meteen met een knappe overwinning. Zijn ploeg verloor in eigen huis nog de eerste twee sets tegen VC Sneek, maar daarna werd er alsnog gewonnen: 3-2 (16-25, 20-25, 25-20, 25-16, 15-13). “Het was een prachtig debuut voor mij.”

Eind maart werd al bekend dat Klaver de nieuwe trainer werd bij eredivisionist Dros-Alterno. Hij was de afgelopen twee jaar assistent-bondscoach van Jeugd Oranje, gaf veel trainingen op Papendal en bij RTC Rotterdam, in de derde divisie met VC Nesselande en afgelopen seizoen in de eerste divisie met het tweede team van VCN. Van Alterno kreeg hij het vertrouwen om te bouwen aan iets moois in Apeldoorn met een jonge ploeg. Hij is het seizoen uitstekend gestart met een overwinning op VC Sneek.

“Ik had van te voren al ingeschat dat er zeker kansen zouden komen voor ons, een 50-50 wedstrijd door het thuisvoordeel. Ons doel dit seizoen is de kampioenspoule halen, je weet dat Sneek dan een concurrent van je is. Dat maakt dit een fijne zege.” Maar het ging zeker niet gemakkelijk in de eerste wedstrijd van het seizoen. In Apeldoorn won de ploeg uit Friesland namelijk de eerste twee sets en deed dat met overtuiging. Maar de wedstrijd kantelde.

Teamprestatie

Klaver daarover: “We willen dit seizoen heel graag de kampioenspoule halen en er lag dus wel wat stress op. Dat zag ik goed terug in het spel in de eerste set. De wil om het te laten zien voor eigen publiek was hoog, misschien waren we daardoor te gretig en er slopen veel fouten in ons spel. Maar gelukkig keerden we het om.”

De laatste drie sets won de Apeldoornse ploeg en de kersverse eredivisietrainer is trots op zijn team. “Er was niet echt een bepaald moment waardoor het omdraaide, we bleven continu met elkaar naar oplossingen zoeken en probeerden de spanning een plek te geven. We zijn hard blijven knokken en het was echt een teamprestatie. Dat is in de statistieken terug te zien, iedereen heeft veel gescoord en er waren sterke invalbeurten.”

Leermomenten

Binnen drie jaar als trainer in de derde divisie naar de eredivisie, Klaver maakt een snelle ontwikkeling door. Wat is het grootste verschil qua manier van werken? “Heel anders is dat je er nu al zes maanden mee bezig bent, een lange voorbereidingstijd naar het seizoen. Ik ben ook blij dat het nu echt gestart is. En alle dingen eromheen zijn professioneler, het werkt anders. Meer trainingsuren, media en professionele arbitrageerbij. Maar het werk op zich blijft hetzelfde, het spelletje ook en ik ben dezelfde soort trainer.”

Hij verwacht in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau veel leermomenten. Klaver benoemt 1 van zijn persoonlijke doelen. “We trainen veel en het is een heel intensief programma. De relatie met het team en de staf is daardoor dus veel intenser. Dat is een interessant proces en ik hoop dat goed te doen.”

William Klaver Cropped

Uitslagen 1e speelronde eredivisie dames:

Dros-Alterno - VC Sneek 3-2 (16-25, 20-25, 25-20, 25-16, 15-13)
Regio Zwolle - TT Papendal/Arnhem 2-3 (20-25, 25-12, 25-21, 23-25, 12-15)
Springendal Set-Up'65 - FAST 3-2 (25-16, 22-25, 25-19, 18-25, 15-12)
Apollo 8 - Eurosped 1-3 (26-24, 20-25, 18-25, 18-25)
Peelpush - Sliedrecht Sport 1-3 (25-20, 23-25, 22-25, 16-25)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×