Oranje Pre Jeugd Jongens

Pre-Jeugd Oranje uitgeschakeld op EK U17 na nederlaag tegen Servië

Pre-Jeugd Oranje is zaterdag uitgeschakeld op het Europees Kampioen voor spelers onder de 17 jaar in het Turkse Konya. Het team van bondscoach Arnold van Ree verloor in de laatste poulewedstrijd met 3-0 van Servië, en eindigde als vijfde in poule 1. Nederland had als derde of vierde moeten eindigen om door te spelen voor de plaatsen 5 t/m 8.

Bondscoach Arnold van Ree had zijn basisopstelling op twee posities gewijzigd: Jasper Wijkstra startte op de positie van Kian Macnack en Luuk Hoge Bavel begon op de positie van Rik Damen. Naast Wijkstra en Hoge Bavel begonnen Tieme de Jong (spelverdeler), Martijn Brilhuis (passer/loper), Luuk Hofhuis en Jesper van Muijden (middens) en Nick Martherus (libero).

Van Ree kon niet over een fitte selectie beschikken, aangezien meerdere spelers waren getroffen door een voedselvergiftiging. Kian Macnack en Yannick Bak konden zelfs niet deelnemen aan de wedstrijd.

Het team dat zaterdag het veld betrad, kon het Servië niet lastig genoeg maken. Pre-Jeugd Oranje won in poule 1 twee wedstrijden en verloor er drie. Door deze resultaten eindigt het team op de vijfde plaats in de poule, hetgeen betekent dat Nederland uitgeschakeld is.

Nederland – Servië 0-3 (14-25, 19-25, 21-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×