In het Italiaanse Trieste hebben de Pre-Jeugd Oranje meisjes vanmorgen hun vierde poulewedstrijd op het EK U16 nipt verloren. In een spannende strijd moesten ze uiteindelijk nipt hun meerdere erkennen in hun leeftijdsgenoten uit Roemenië. Het werd 3-2 (20-25, 25-12, 11-25, 25-22, 15-12). Morgen volgt de laatste poulewedstrijd tegen Servië.

Pre-Jeugd Oranje ging vanochtend de strijd aan met de Roemeense talenten. Bondscoach Eelco Beijl begon in de wedstrijd tegen Roemenië met spelverdeelster Sanne Konijnenberg, libero Sophie Posthumus en Noa de Vos, Tess Leemreize, Marije ten Brinke, Sanne Wagener en Nicole van de Vosse.

In de eerste set speelde de Nederlandse talenten erg sterk. Er werd heel hard gevochten voor elk punt, met en voor elkaar. Leemreize was meteen flink op dreef, mede dankzij haar sterke spel werd het 20-25 voor Pre-Jeugd Oranje.

In de tweede set waren de rollen compleet omgedraaid. Roemenië nam de regie volledig over, bij Oranje liep het verdedigend niet en de Roemeense meisjes wisten de set overtuigend met 25-12 te veroveren.

Hoe gek het kan lopen in een wedstrijd, bewees de derde set wel. Nu nam de ploeg van bondcoach Eelco Beijl het initiatief en hoe. Met een sterke service en een hele goede side-out nam Oranje snel een voorsprong. Die gaf de ploeg niet meer uit handen: 11-25 voor Nederland.

De vierde set werd extreem spannend. Maar uiteindelijk wisten de Roemeense speelsters het te doen op het cruciale moment en dwongen ze een beslissende vijfde set af door met 25-22 te winnen.

De vijfde set werd ook spannend, beide teams vochten keihard voor de overwinning. Er slopen wat passfouten in het spel van Pre-Jeugd Oranje en daar profiteerde Roemenië optimaal van. Het werd 15-12 en dat betekende opnieuw een nederlaag voor Nederland op het EK onder 16 jaar. Wel werd Nicole van de Vosse de beste speelster van de wedstrijd, ze scoorde 18 punten.

Morgen (donderdag) staat voor Oranje de laatste poulewedstrijd op het programma. Dan treffen de Nederlandse talenten Servië.