Pre-Jeugd Oranje heeft de tweede poulewedstrijd op het EK voor meisjes onder de 16 jaar verloren. De ploeg van bondscoach Eelco Beijl verloor met 3-1 van gastland Italië. Het was een hele spannende wedstrijd in Trieste, de verschillen waren zeer klein.

Bondscoach Eelco Beijl begon in de wedstrijd tegen regerend kampioen Italië met spelverdeelster Sanne Konijnenberg, libero Sophie Posthumus en Noa de Vos, Dagmar Mourits, Marije ten Brinke, Emily Silderhuis en Nicole van de Vosse.

In de eerste set wisten de Nederlandse meiden veel druk te leggen op de verdediging van Italië. Pre-Jeugd Oranje maakte een sterke indruk en wist op het cruciale moment toe te slaan. Oranje won met 22-25 de set.

Maar in de tweede set liet het thuisland dat niet nog een keer gebeuren. Het werd een spannende set waarin de ploegen elkaar niks cadeau gaven, het ging dan ook lang gelijk op. Nu sloeg Italië toe in de slotfase en won de set met 25-23.

De derde set ging op bijna dezelfde wijze en helaas voor de Oranje meisjes was de afloop hetzelfde: 25-23 voor de thuisploeg. In de laatste set was Italië oppermachtig en won met 25-11. Een 3-1 nederlaag dus voor Pre-Jeugd Oranje, na een overwinning op zaterdag. Nicole van de Vosse werd tegen Italië wel topscorer met 16 punten.

Morgen (maandag) staat de derde poulewedstrijd op het programma. Oranje gaat dan de strijd aan met Turkije.