DELA EK Beach

Preview maandag 16 juli

Vandaag barst het DELA EK Beachvolleybal los in alle steden. Alle mannen spelen vandaag hun eerste poulewedstrijd. Het toernooi begon gisteren op schitterende wijze voor Nederland met de winst van Boehlé/Van de Velde in de openingswedstrijd. Vandaag spelen de 3 andere Nederlandse mannenteams hun eerste wedstrijd van dit EK. Ook komen onder anderen de regerend Europees kampioenen Nicolai/Lupo (ITA) voor het eerst in actie.

Nederlandse favorieten Brouwer/Meeuwsen starten hun jacht op een gouden medaille tegen de Turken Giginoglu/Gögtepe. Let op: de aanvangstijd van deze wedstrijd is met een uur verlaat, 19:30 uur in plaats van 18:30 uur. Na afloop van de wedstrijd heb je de kans om vragen te stellen aan de Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen via Instagram-live van eurobeach2018.

70 km verder, op de Neude in Utrecht, spelen Bouter/Varenhorst ook om 19:30 uur hun eerste poulewedstrijd. Het was nog even de vraag of het duo überhaupt op het veld zou verschijnen vanwege de enkelblessure van Christiaan Varenhorst, maar Varenhorst geeft aan vandaag gewoon te kunnen spelen. Ze nemen het op tegen de Fransen Krou/Aye.

Voor het ss Rotterdam spelen Van der Ham/Vismans om 20:30 uur tegen de Oostenrijkste vice-wereldkampioen Doppler/Horst. De Nederlanders hebben zich weten te plaatsen voor het EK via een wildcard die ze gewonnen hebben omdat ze het beste team in de DELA Eredivisie Beach waren. Nu nemen ze het dus op tegen de absolute wereldtop. Kunnen ze zorgen voor een stunt?

Ook gaan we vandaag de regerend Europees kampioen Nicolai/Lupo (ITA) in actie zien, om 18:30 uur in Utrecht. Ook oud-Europees kampioenen Herrera/Gavira (SPA) zijn in Utrecht te bewonderen, zij spelen de laatste wedstrijd van de dag. Een andere oud-Europees kampioen, Smedins/Samoilovs (LET), opent de dag in Den Haag. De huidige nummer 1 van de World Tour ranking, het Poolse team Kantor/Losiak speelt om 18:30 uur in Apeldoorn. De dag wordt daar afgesloten door de Noorse toptalenten en winnaars van de World Tour Major van Gstaad van afgelopen weekend, Sørum/Mol. Kortom, er zijn veel topteams in actie te zien en we zullen een eerste inkijkje krijgen in welke teams in goede vorm verkeren en of er misschien al toppers zijn die steken laten vallen? Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de sessies van vandaag, deze zijn hier te bestellen.

Bekijk hier het volledige programma
Tickets

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×