RECO ZVH en SAMEN.Lycurgus winnen zondagse bekerduels

RECO ZVH en SAMEN.Lycurgus winnen zondagse bekerduels

RECO ZVH uit Zevenhuizen en SAMEN.Lycurgus uit Groningen hebben zich zondagmiddag geplaatst voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. RECO ZVH won in Apeldoorn met 3-0 van Topdivisionist SV Dynamo Apeldoorn H2. SAMEN.Lycurgus was in eigen huis met 3-0 te sterk voor het bezoekende Taurus. Lees verder om te zien welke teams elkaar treffen in de kwartfinales.

RECO ZVH

Trainer/coach Kristian van der Wel van RECO ZVH schonk in Apeldoorn het vertrouwen aan Ricardo Hofman, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Max Nieuwstad, Jan-Jaap van Schuylenburg en Mika Prins. Dit zevental stelde hun coach niet teleur, en dwong met hulp van de invallers Bram Wiltenburg, Gianno Beij, Cain van Hal en Timothy Scheffers een snelle 3-0 zege af. Hierdoor plaatste RECO ZVH zich voor de laatste acht van het bekertoernooi. Zij zullen het in de kwartfinale dan in Kampen op gaan nemen tegen Topdivisionist Reflex.

SAMEN.Lycurgus

SAMEN.Lycurgus speelde in Groningen een aparte wedstrijd. In alle drie de sets ontbrak aan het begin steevast de scherpte en energie. Coach Arjan Taaij vatte het na afloop bondig samen. “Ik vond het inspiratieloos en het sprankelde allesbehalve. Iedere set begonnen we heel stroef.”

Toch werd het 3-0. Dat had deels met de tegenstander te maken. De gasten waren niet in staat om het in fases uit te spelen. Zeker aan het eind van de tweede set. Taurus stond met 23-19 voor, maar SAMEN.Lycurgus sleepte de set alsnog uit het vuur.

“Het positieve is dat als we richting de twintig gaan we wel hele goede dingen hebben laten zien. En iedere keer de set weer hebben kunnen omdraaien. Dat is wel heel positief. Hoe wij het boven de twintig hebben gedaan toen kwamen zei er niet meer aan te pas,” aldus één van de aanvoerders Sam Gortzak.

Bron: wedstrijdverslag www.lycurgus.nl

Uitslagen achtste finale beker, zondag:

Team thuis Team uit Uitslag Setstanden
SV Dynamo Apeldoorn H2 (TD) RECO ZVH (Ere) 0-3 18-25, 18-25, 21-25
SAMEN.Lycurgus (Ere) Taurus (Ere) 3-0 25-19, 25-23, 25-23

Programma kwartfinales, weekend van zaterdag 21 december:

Team thuis Team uit
Sliedrecht Sport (Ere) Draisma Dynamo (Ere)
AVV Keistad (TD) SAMEN.Lycurgus (Ere)
Zalsman Reflex (TD) RECO ZVH (Ere)
Numidia/vcLimac (2e Div.) Active Living Orion (Ere)
Foto: Frits Bleeker

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×