In Rotterdam werd de tussenronde tussen huidig Europees Kampioenen Paolo Nicolai en Daniele Lupo en de Zwitsers Adrian Heidrich en Mirco Gerson gespeeld. De Zwitsers spelen een ijzersterke wedstrijd en weten in de eerste set terug te komen van een 6-9 achterstand. Tot een 20-16 voorsprong aan het einde van de set. De Italianen komen nog terug tot 20-19, maar daarna weten Heidrich en Gerson het toch echt af te maken (21-19).

Ook de tweede set was een moeilijke voor de Italianen. Het ging geheel gelijk op: 10-11 bij de technische time-out voor de Italianen. De Zwitsers hadden aan het eind van de tweede set nog een matchpoint en konden de wedstrijd dus al afmaken in twee sets (21-20), maar de Italianen lieten dit niet toe. Nicolai en Lupo sleepten er nog een derde set uit door toch nog langszij te komen (21-23).

In de derde set begonnen de Zwitsers meteen met een voorsprong en die hebben ze niet meer uit handen gegeven (15-12). Daniele Lupo was erg teleurgesteld na afloop van de wedstrijd, het is zoals het is: “De Zwitsers speelden erg goed en wij niet. Dus ja, zij wonnen.” Een zeer tevreden Heidrich: “Het is een fantastisch gevoel. In de groepsfase speelden we niet zo goed, nu spelen we beter. Het was erg leuk om hier te spelen tegen Nicolai en Lupo. Het is altijd een geweldig gevoel als je wint van de Europees Kampioenen.” In the round of 16 spelen de Zwitsers Heiddrich en Gerson morgenavond in Rotterdam tegen de Russen Stoyanovskiy en Velichko die eerste werden in hun poule.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×