Regerend kampioenen komen goed weg in Utrecht

Regerend kampioenen komen goed weg in Utrecht

Het avondprogramma in Utrecht bestond uit twee duels: het gevecht om de poulewinst in poule A en poule H bij de heren en het gevecht om een plaats in de kwartfinales bij de dames.

Eerst poule A, waarin de regerend Europees kampioenen Nicolai/Lupo uit Italië uitkomen tegen de Tsjechen Perusic/Schweiner. De Italianen winnen op hun ervaring de eerste set met 21-18. In de tweede set vechten de Tsjechen terug en winnen met 21-14. De derde set moet dus de doorslag gaan geven. Vanaf 6-7 nemen de Tsjechen het heft in handen en geven ze hun voorsprong niet meer weg: 12-15 en dus de winst. Dat betekent dat het Zwitserse team Beeler/Krattiger, dat gisteren zo sensationeel won van de Italianen, de winnaar is van deze poule. De Tsjechen eindigen als tweede, de Italianen blijven met een derde plek nog in het toernooi.

In poule H al net zo’n spannende strijd tussen de Spanjaarden Herrera/Gavira en Bouters/Varenhorst uit Nederland. Aan het publiek ligt het niet, maar de Spanjaarden weten precies hoe ze Bouters/Varenhorst moeten bespelen en winnen in twee sets: 21-15 en 23-21. De Spanjaarden zijn blij met de dag rust. De Nederlanders balen van het nipte verlies, maar gaan er alles aan doen om de tussenronde door te komen.

De dames vechten uit wie er door gaat naar de kwartfinales. De Zwitserse dames Betschart/ Hüberli hebben het in de eerste set nog moeilijk tegen het Duitse duo Borger/Kozuch. In de tweede set weten ze het tij te keren, hun service begint beter te lopen en de punten vallen aan hun kant. Na 21-16 wordt het dus een derde set. De dames pakken meteen twee à drie punten voorsprong en geven die niet meer uit handen: 15-9 is de eindstand.

Het laatste duel gaat tussen het team uit Oekraïne, Davidova/Shchypkova en het Duitse koppel Bieneck/Schneider. In de eerste set zijn de Duitsers duidelijk sterker: 17-21. In de tweede set biedt het team uit Oekraïne meer tegenstand en neemt zelfs even de leiding. Maar de Duitse dames vechten terug en pakken de leiding vanaf 14-14 weer over. Het blijft gelijk op gaan, maar op 19-20 benutten de Duitsers hun matchpoint: 21-19. In de kwartfinale komen ze hun Zwitserse vriendinnen  Betschart/ Hüberli tegen. Dat belooft vrijdagavond een mooi duel te worden.

De vrijdagavond is uitverkocht in Utrecht, maar in de andere steden kun je nog genieten van het DELA EK Beachvolleybal. Koop nu hier je tickets.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×