Het was erop of eronder voor de dames van Regio Zwolle Volleybal. De ploeg van coach Wilfried Groothuis moest in het Landstede Sportcentrum drie punten pakken tegen concurrent VC Sneek en deed dat ook: 3-1 (26-28, 25-18, 25-16 en 25-22). De laatste strohalm - voor een plek in de finale - werd met twee handen vastgepakt, met nog 1 speelronde te gaan in de kampioenspoule is het razend spannend om de felbegeerde tweede plek.

Voor Zwolle was de opdracht van te voren glashelder. Een driepunter was noodzakelijk om mee te blijven doen om de tweede plek die recht geeft op de play-offs. Naast Zwolle komen ook VC Sneek en Coolen-Alterno nog in aanmerking voor de titelstrijd tegen Sliedrecht Sport. Zaterdag stonden Zwolle en Sneek tegenover elkaar en dat leverde een mooie strijd op.

De eerste set ging lang gelijk op, maar op de cruciale momenten wist VC Sneek het verschil te maken en won met 26-28. Daarna ging de thuisploeg alleen maar beter en veel feller spelen, alles of niets was duidelijk het devies. Het felle en strijdlustige spel leverde een 3-1 overwinning op tot grote vreugde van het publiek in Zwolle.

Trainer Groothuis was extreem trots. “Dit is echt heel erg knap. We hadden ‘no escape’ en moesten met 3-0 of 3-1 winnen en dat hebben we gedaan. Op dit niveau en in deze fase van de strijd is dat echt indrukwekkend. We hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld. Sneek behoort al jaren tot de absolute top van Nederland, dus dat geeft deze zege extra glans. Onze aanval was degelijk en goed. En blokkerend waren wij uitmuntend. Zeventien killblocks is gewoon heel erg veel.”

Goede zaken

Coolen-Alterno deed vanmiddag hele goede zaken. De Apeldoornse dames stonden voor eigen publiek tegenover Sliedrecht Sport, de regerend landskampioen die al langer zeker is van de play-offs. Alterno moest winnen om in de race te blijven en deed dat op indrukwekkende wijze. Er werd met 3-0 gewonnen en daardoor ligt de strijd om de tweede plek nog volledig open. 

Coolen-Alterno staat dankzij de 3-0 overwinning nu op de tweede plek, met 18 punten na 9 wedstrijden. Ook VC Sneek staat op 18 punten. Zwolle staat op de vierde plek met 17 punten. Het gaat een prachtige ontknoping worden, want aanstaande woensdag spelen Coolen-Alterno en VC Sneek tegen elkaar in Friesland. Alterno heeft het in eigen hand, bij een overwinning plaatsen ze zich voor de finale.

Maar Sneek zal in eigen huis vol gaan voor de volle buit en een ticket voor de play-offs. Voor Zwolle wordt het afwachten, maar de ploeg van Groothuis kan eventueel de lachende derde worden indien Sneek met 3-2 van Alterno wint. Voorwaarde is dan wel dat het de slotwedstrijd op zondag tegen Eurosped met 3-0 of 3-1 wint. Volop spanning dus!

Uitslagen kampioenspoule eredivisie dames:

Regio Zwolle Volleybal - VC Sneek 3-1 (26-28, 25-18, 25-16, 25-22)

Coolen-Alterno - Sliedrecht Sport 3-0 (25-22, 25-22, 25-19)

Eurosped - Springendal Set-Up'65 3-1 (25-11, 25-16, 19-25, 25-20)


Stand

Sliedrecht Sport                              9 - 28
Coolen-Alterno                                9 - 18
VC Sneek                                         9 - 18
Regio Zwolle Volleybal                     9 - 17
Eurosped                                         9 - 12
Springendal Set-Up'65                       9 - 3

Foto: Facebook Regio Zwolle Volleybal

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn