De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdagmiddag in de Volleyball Nations League met 3-0 verloren van Italië. Oranje kwam er drie sets niet aan te pas tegen de vicewereldkampioen van 2018. Zondagmiddag om 12.00 uur speelt Nederland tegen Servië, de laatste wedstrijd uit de eerste ronde.

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger begon tegen Italië met: Britt Bongaerts (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Marrit Jasper en Jolien Knollema (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Fleur Savelkoel speelde in de derde set op de positie van Knollema. Celeste Plak, Sarah van Aalen en Indy Baijens vielen in.

Italië vandaag te sterk

In de eerste set ging Oranje nog met 8-7 aan de leiding, bij 12-16 had Italië het initiatief reeds overgenomen. De achterstand van vier punten liep op naar zeven (14-21), en tot een magistrale comeback zou het niet meer komen.

In de tweede en derde set was het verschil nog groter in het voordeel van Italië. Sylvia Nwakalor scoorde erg makkelijk voor Italië (17 punten), en kon te weinig worden afgestopt door Nederland.

Bij Oranje haalde in aanvallend opzicht alleen Elles Dambrink een voldoende (11 punten).

Zaterdag vrij, zondag tegen Servië

Op zaterdag speelt Nederland geen wedstrijd, en staat er een training op het programma. Oranje speelt zondagmiddag om 12.00 uur haar vierde en laatste wedstrijd van deze speelronde tegen Servië. De regerend wereldkampioen won tot nu toe van België en Bulgarije, en verloor verrassend met 3-2 van Thailand.

Bekijk op deze pagina hoe je de wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.