Runner-up 2018 en de debutanten in degradatiepoule

Runner-up 2018 en de debutanten in degradatiepoule

Een bijzondere degradatiepoule bij de eredivisie dames gaat zaterdag van start. Dros-Alterno stond vorig jaar in de finale om de landstitel nog te strijden tegen Sliedrecht Sport, nu moet de Apeldoornse ploeg alles op alles zetten om niet te degraderen.

Na een zwaar seizoen voor de jonge ploeg uit Apeldoorn, start zaterdag de ontknoping in de degradatiepoule. Ze treffen daarin de twee debutanten in de eredivisie van dit seizoen, Pharmafilter US en Apollo 8. Het zal enorm spannend worden, drie teams die strijden om twee plekken op het hoogste niveau.

Een wereld van verschil dus voor Dros-Alterno. De ploeg behaalde vorig seizoen de kampioenspoule en wist toen te verrassen en de finale te behalen. Daarin moest de Apeldoornse ploeg haar meerdere erkennen in Sliedrecht Sport, maar de runner-up was trots op de topprestatie. Nu ziet het er compleet anders uit.

De verjongde ploeg, een aantal ervaren spelers vertrokken naar andere teams in de erevisie, moet nu strijden om in de eredivisie te blijven. Dat is een hele andere ontknoping van het seizoen, het wordt nu alles of niets. De ploeg zal alles geven om te voorkomen dat ze degraderen naar de topdivisie. De negende plek aan het eind van de reguliere competitie zorgt ervoor dat de nummer twee van de eredivisie van vorig seizoen nu met 1 punt start in de degradatiepoule.

Apollo 8 begint met twee punten, ze verliezend bekerfinalist werd namelijk achtste in de reguliere competitie. Van de bekerfinale naar strijden tegendegradatie, ook dat is een wereld van verschil. Het zal de ploeg uit Borne veel extra motivatie geven, de bekerfinale smaakte naar veel meer mede dankzij de geweldige support van de fans die voor een unieke sfeer zorgden. Zeker in eigen huis zal Apollo 8 dus gaan knallen om nog twee keer voor het eigen publiek winnend af te sluiten en niet na 1 seizoen weer terug te moeten naar de topdivisie.

Ook in Amsterdam willen ze dolgraag op het hoogste niveau blijven spelen. Na een zwaar maar ook zeer leerzaam eerste seizoen in de eredivisie wil Pharmafilter US nu voor een stunt zorgen. In de reguliere competitie waren ze lang de hekkensluiter en zo eindigde de ploeg ook, kunnen ze nu vol Amsterdamse bluf voor een verrassing zorgen? Wie weet starten ze meteen goed, zaterdagavond trappen ze de strijd tegen degradatie af met een thuisduel tegen Dros-Alterno.

Programma degradatiepoule dames:

2 maart: Pharmafilter US - Dros-Alterno
9 maart: Apollo 8 - Pharmafilter US
17 maart: Dros-Alterno - Apollo 8
23 maart: Pharmafilter US - Apollo 8
30 maart: Apollo 8 - Dros-Alterno
6 april: Dros-Alterno - Pharmafilter US

Foto: Johnspictures.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×