De Nederlandse volleybalsters hebben zondagavond in de finale van de Rabobank Super Series met 3-2 verloren van Rusland. Oranje kreeg in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven op 14-12 in de vijfde set twee matchpoints, maar wist deze niet te benutten. Italië eindigde als derde in het sterk bezette WK-voorbereidingstoernooi in Nederland door Turkije met 3-1 te verslaan in de strijd om het brons.

Bondscoach Jamie Morrison startte in Eindhoven met Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Negentienvoudig Europees kampioen Rusland was in de eerste twee sets veel te sterk voor Nederland.

Vanaf set drie, met Britt Bongaerts (spelverdeelster), Juliet Lohuis (midden), Celeste Plak (diagonaal) en Kirsten Knip (libero) in het veld, knokte Nederland zich terug in de wedstrijd.

Tot genoegen van het publiek (2000 toeschouwers) wonnen de volleybaldames de derde en de vierde set met 25-18.

In de tiebreak leek Nederland de eindzege naar zich toe te trekken toen het een 14-12 voorsprong nam. De twee matchpoints bleven echter onbenut, waardoor Rusland alsnog het goud kon opeisen.

Nederland kan terugkijken op een uitstekend oefentoernooi, dat plaatsvond in Hoogeveen en Eindhoven. Drie landen uit de absolute wereldtop, Rusland, Italië en Turkije, speelden hier samen met Nederland een soort mini-EK met vijf wedstrijden in zes dagen.

Nederland - Rusland 2-3 (20-25, 16-25, 25-18, 25-18, 14-16)

Eindstand Rabobank Super Series:

1. Rusland
2. Nederland
3. Italië
4. Turkije

Rusland Winnaar Rabobank Super Series Rh
Foto: fotohoogendoorn.nl / Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn