Nikita Liamin en Vjatsjeslav Krasilnikov kunnen zich opmaken voor hun tweede finale in drie weken. Na de overwinning op Brouwer/Meeuwsen in de kwartfinales van het DELA Beach Open won het Russische duo in de halve finale van Beeler/Krattiger. Zondag zijn de Spanjaarden Herrera/Gavira de tegenstanders in de strijd om het goud.

Liamin en Krasilnikov verkeren in topvorm. In eigen land haalde het duo twee weken geleden ook de finale. Na het zilver in Moskou krijgen de Russen zondag in Den Haag een nieuwe kans.

Zaterdagmiddag maakte het Nederlandse publiek al kennis met de Russen. Het nieuwe team rekende in de kwartfinale in twee sets af met Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Tegenstander in de finale zijn de Spanjaarden Herrera en Gavira. Zij wonnen in twee sets van de Italianen Nicolai/Lupo, de zilveren medaillewinnaars bij de Olympische Spelen van Rio.

Zwitserland-Brazilië in vrouwenfinale

De finale van de vrouwen gaat zondag tussen twee teams uit Zwitserland en Brazilië. Johanna Heidrich en Anouk Vergé-Dépré bereikten de eindstrijd na een bloedstollende halve finale tegen Agatha/Duda. Na een wedstrijd van meer dan een uur ging de derde en beslissende set met 18-16 naar de Zwitserse vrouwen.

De tweede halve finale duurde minder lang, maar was niet minder intens. Maria Antonelli en Carolina Solberg wonnen in twee spannende sets van de Canadezen Pavan/Humana-Paredes.

Heidrich en Vergé-Dépré mogen nu al de revelatie van het toernooi worden genoemd. Het team won op weg naar de finale van topduo’s als Larissa/Talita en Olympisch kampioenen Ludwig/Walkenhorst. 

Brouwer/Meeuwsen exit in kwartfinales

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigde het toernooi in eigen land in de kwartfinales. Het als eerste geplaatste mannenteam kwam er twee sets lang niet aan te pas tegen Liamin en Krasilnikov. “We waren kansloos vandaag”, concludeerde Brouwer droogjes.

Voor thuispubliek hadden de winnaars van Olympisch brons op meer gehoopt. Meeuwsen: “We wilden het toernooi graag winnen hier. Jammer dat we niet meer hebben kunnen laten zien dan dit.”

Eerder op de dag maakten Brouwer en Meeuwsen nog indruk in de achtste finales met een 2-0 zege op de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner. Door hun uitschakeling in de kwartfinales eindigen de Nederlanders op de vijfde plaats.

Facebook X WhatsApp LinkedIn