Sam Shenton: "Kampioenspoule gaat een uitdaging worden"

Sam Shenton: "Kampioenspoule gaat een uitdaging worden"

De Kampioenspoule in de eredivisie is in volle gang en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspelers uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Sam Shenton, passer/loper van Achterhoek Orion uit Doetinchem.

Op welke positie speel je?

"Ik speel op de passer/loper positie. Ik ben altijd al passer/loper geweest en vind dit ook de leukste positie. Je mag alles doen, passen/aanvallen en blokkeren. Je bent meer betrokken dan elke andere positie."

Hoe gaat het dit seizoen? 

"We zijn als derde in de reguliere competitie geëindigd, waar het erg spannend was bovenin tussen de vier teams. Nu gaan we naar de kampioenspoule wat een grote uitdaging gaat worden."

Wat zijn jouw persoonlijke ambities dit seizoen? 

"Zoals altijd is de prioriteit om de competitie te winnen en bovenaan te eindigen. Persoonlijk wil ik het team in elk opzicht helpen, zoals doelen stellen die helpen bij de hoofddoelen van het team."

Wat zijn je sterke en zwakke punten? 

"Ik denk dat ik veel energie en emotie kan geven wat mij en mij teamgenoten kan helpen. Hierdoor kan ik ook erg van mijn blocks genieten. Wanneer ik bijvoorbeeld een killblock maak kan ik dit goed uiten. Mijn zwakke punten vertel ik niet, voor het geval dat scouts of andere teams dit lezen 😉."

Welke rol heb je in de kleedkamer? 

"Ik geloof dat ik goed overweg kan met iedereen in de kleedkamer en er buiten. Ik kan openlijk met iedereen praten zonder er negatieve energie aan te geven. Ik vind de muziek in de kleedkamer ook altijd erg fijn."

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club? 

"De 3-1 overwinning tegen Lycurgus een tijd geleden."

Wat is jouw favoriete tegenstander (speler en team)? Waarom? 

"Ik heb niet echt een favoriete tegenstander. Ik geniet ervan om tegen elk team in de competitie te spelen omdat iedereen alles geeft en elke wedstrijd goed voorbereid is."

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen? Waarom?

"Ik zou de wedstrijd tegen Sliedrecht over willen spelen die wij met 3-2 verloren. Wij lieten ons als team zijnde leiden door onze emoties, wat erg frustrerend is. Zeker wanneer je 2-0 voor staat. Uiteraard wel alle lof voor Sliedrecht die de hele wedstrijd hard hebben gewerkt."

Wat hoop jij in je carrière nog te realiseren? 

"Zoals altijd om meer titels te winnen en lofbetuigingen. En niet te vergeten, gezond blijven."

Foto: Hans van Dijk

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×