SAMEN.Lycurgus herovert koppositie, ook Draisma Dynamo doet goede zaken

SAMEN.Lycurgus herovert koppositie, ook Draisma Dynamo doet goede zaken

SAMEN.Lycurgus heeft zondag de koppositie in de Eredivisie Heren weten te heroveren. Het Groningse team won in Ede eenvoudig met 3-0 van het Talentteam Papendal en blijft Draisma Dynamo op de ranglijst op setgemiddelde nipt voor. De Apeldoorners hebben echter geen reden om dit weekend te treuren, zij verzamelden in twee duels immers het maximale aantal van 6 punten.

Compleet SAMEN.Lycurgus heeft ritme te pakken

Coach Arjan Taaij kon zondag in Ede weer een beroep doen op zijn volledige selectie en dat betaalde zich uit. Met Collin Mahan als topscorer (17 punten), speelden de Groningers een gedegen partij. Waar Lycurgus het de laatste jaren steevast lastig had tegen de talenten van Papendal, was daar vandaag geen sprake van.

Coach Arjan Taaij gaf na afloop zijn reactie op de website van Lycurgus:

“We hebben goed gespeeld met een hoge aanvalsefficiency en over de hele wedstrijd maar drie aanvalsfouten en negen van de tien keer pakten we de side-out. Dan is de overwinning duidelijk.”

Daar waar twee weken geleden in de topper tegen Dynamo en vorige week in het begin tegen Advisie SSS het aanvallend niet liep was daar tegen het Talentteam totaal geen sprake van.

“We waren daardoor zeker niet van slag, maar wisten wel dat we sommige dingen beter moesten doen. Komt bij dat Frits van Gestel en Bennie Tuinstra wat gekwakkeld hebben met blessures en Collin Mahan hebben we een tijdje moeten missen. Afgelopen week voor het eerst sinds een aantal weken weer met dertien man kunnen trainen. Dat gegeven draagt bij aan het spelen van goede wedstrijden.”

Dynamo Vo Casa Wout Van Zoeren

Draisma Dynamo maakt geen uitglijder in Zevenhuizen

Ook Draisma Dynamo deed dit weekend uitstekende zaken. Op zaterdag won de equipe van coach Redbad Strikwerda na een lastig begin met 3-1 van VoCASA. Op zondag won Dynamo het inhaalduel tegen RECO ZVH, een voortzetting van de wedstrijd die op 12 oktober jongstleden werd gestaakt. De Apeldoorners controleerden in Zevenhuizen de gehele wedstrijd en maakten zowel in letterlijke als figuurlijke zin geen uitglijder.

Top vier neemt afstand

Ook Sliedrecht Sport en Active Living Orion wonnen dit weekend zonder puntverlies en blijven zo in de kopgroep van de Eredivisie. De top vier (Lycurgus, Dynamo, Sliedrecht en Orion), hebben nu duidelijk afstand genomen van de overige zes ploegen. Het gat tussen nummer vier Active Living Orion en nummer vijf Talentteam Papendal bedraagt inmiddels al acht punten.

Uitslagen Eredivisie heren zaterdag:

Zaanstad - Active Living Orion 1-3 (26-24, 23-25, 17-25, 18-25)
Draisma Dynamo – VoCASA 3-1 (21-25, 25-12, 25-17, 25-19)
RECO ZVH – Taurus 2-3 (25-27, 22-25, 25-19, 31-29, 13-15)
Advisie-SSS - Sliedrecht Sport 0-3 (18-25, 16-25, 9-25)

Uitslagen Eredivisie heren zondag:

Talentteam Papendal - SAMEN.Lycurgus 0-3 (21-25, 11-25, 17-25)
RECO ZVH - Draisma Dynamo 0-3 (15-25, 18-25, 20-25)

Foto: Foto Lycurgus: JK Beeld. Foto Dynamo: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×