SAMEN.Lycurgus start Europees avontuur met overwinning

SAMEN.Lycurgus start Europees avontuur met overwinning

De volleyballers van SAMEN.Lycurgus zijn hun Europese avontuur goed gestart. De uitwedstrijd tegen het Hongaarse Fino Kaposvar in de Europese Challenge Cup werd met 1-3 (25-18, 20-25, 26-28, 22-25) gewonnen. De Groningers kunnen volgende week in eigen huis een plek in de achtste finale veiligstellen.

In de imposante Kaposvar Arena in Kaposvar begon SAMEN.Lycurgus niet goed aan de wedstrijd. Trainer Arjan Taaij startte met Mitch Perinar, Collin Mahan, Bennie Tuinstra, Sander Scheper, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held in de basis. 

Maar de start was twijfelend en de Hongaarse ploeg wist veel druk te leggen op de Groningse pass. Lycurgus kon niet echt in het spel komen en de eerste set ging dan ook naar Fino Kaposvar met 25-18. Ook in de tweede set leek het fout te gaan.

De lokale Hongaarse helden kwamen op een voorsprong van 8-2, maar SAMEN.Lycurgus bleef er wel in geloven en gaf alles voor elk punt, daaruit bleek de mentale kracht van de ploeg. Hossein Ghanbari kwam binnen de lijnen en de middenman liet zien belangrijk te zijn voor de Groningers. Met zijn blok maakte hij in de slotfase van de tweede set het essentiĆ«le verschil: 20-25.

De derde set werd spannend in de slotfase, want eerst leek SAMEN.Lycurgus met de sterk spelende Tuinstra simpel naar de setwinst te gaan. Ze kwamen op een 15-20 voorsprong, maar de Hongaarse ploeg vocht terug en kwam zelfs als eerste op setpoint: 24-23. Frits van Gestel, ook een invaller, was nu van grote waarde en zorgde voor de ommekeer. De Groningers veroverden de set alsnog met 26-28.

In de vierde set was het wederom spannend, de ploegen gaven elkaar niks cadeau en weer wist Fino Kaposvarvan een ruime achterstand terug te komen. Toch hielden de Groningers het hoofd koel en met uitblinkers Bennie Tuinstra, topscorer met 21 punten, en Collin Mahan die tot meest waardevolle spelers van de wedstrijd werd benoemd werd het verschil gemaakt en met 22-25 gewonnen.

Op donderdag 19 december staat de return in MartiniPlaza om 20.00 uur op het programma. Kaarten voor dit belangrijke duel kunnen besteld worden via deze link. De Groningers hebben in Hongarije in elk geval een zeer goede uitganspositie gecreƫerd vanavond.

193225 Muz 9051

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×