SAMEN.Lycurgus strijdend ten onder tegen Montpellier

SAMEN.Lycurgus strijdend ten onder tegen Montpellier

De volleyballers van SAMEN.Lycurgus hebben niet voor een stunt kunnen zorgen in de CEV Challenge Cup. In Groningen verloor Lycurgus met 1-3 (20-25, 25-22, 14-25, 26-28) van Montpellier Castelnau UC. Daarmee kwam er in de achtste finale een eind aan het Europees avontuur van de Groningers.

Voor het eigen publiek wilde SAMEN.Lycurgus voor een stunt gaan en de nederlaag die ze opliepen in Frankrijk wegpoetsen. De ploeg van trainer Arjan Taaij begon dan ook erg fel. Vooral Collin Mahan maakte veel punten voor de Groningse ploeg. Maar halverwege de set kwam Ryan Sclater, de diagonaal van Montpellier, op dreef.

Dankzij zijn aanvalskracht werd het alsnog 20-25 voor de Franse ploeg. In de tweede set ging Montpellier sterk verder, ze namen rap een ruime voorsprong en kwamen op 16-20. Maar Lycurgus gaf zich niet zo maar gewonnen en Bennie Tuinstra kwam aan service. Hij maakte het verschil en het werd 25-22.

Maar in de derde set ging de Franse ploeg een tempo hoger spelen en daar had Lycurgus geen antwoord op. Het werd heel snel 14-25, mede door uitblinker Sclater en daarmee was Europese uitschakeling een feit. 

In de vierde set werd het extreem spannend, Lycurgus gaf alles om voor eigen publiek nog wel de winst te veroveren. Het lukte de Groningers niet om op het cruciale moment het af te maken, de Franse spelers sloegen wel toe en het werd 26-28.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×