Samoilovs/Smedins verovert halve finaleplek ten koste van thuisfavoriet

Samoilovs/Smedins verovert halve finaleplek ten koste van thuisfavoriet

Het Letse team Samoilovs en Smedins hebben zich ten koste van het Nederlandse team Brouwer/Meeuwsen geplaatst voor de halve finale. In een vol oranje stadion, knokten de Letten zich terug na verlies in de eerste set.

In de eerste set pakte Brouwer/Meeuwsen al snel een ruime voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Met het bekende powerplay van het Nederlandse team werden de Letten Samoilovs en Smedins overdonderd. Een serviceserie van Brouwer aan het eind van de set, maakte helemaal een eind aan de hoop van de Letten. Zelfs de services via de netrand vielen allemaal net goed voor de Nederlanders. Met 21-13 ging de eerste set dan ook naar Brouwer/Meeuwsen.

De tweede set gaven de Letten meer tegenstand. Ze pakten zelfs een voorsprong tegen de Nederlanders die ondersteund werden door het enthousiaste publiek. Samoilovs en Smedins dachten op 20-19 het setpunt al verzilverd te hebben, maar dit werd teniet gedaan door de scheidsrechter. Samoilovs had de bal aan de andere kant van het net geraakt. Later pakten de Letten alsnog de set met 22-20

De derde set ging ondanks een enthousiast Nederlands publiek naar de Letten. Een achterstand van vier punten maakten Brouwer en Meeuwsen niet meer goed. Het werd 15-10 voor de Letten. Morgen spelen zij om 16.00 uur de halve finale in Den Haag.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×