Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes uit Canada wereldkampioen beachvolleybal

Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes uit Canada wereldkampioen beachvolleybal

Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes uit Canada hebben zich zaterdag gekroond tot wereldkampioen beachvolleybal. Het Canadese team was in de finale in Hamburg met 2-0 te sterk voor April Ross en Alexandra Klineman uit de Verenigde Staten. De gouden medaille voor Pavan en Humana-Paredes is de eerste WK-medaille in geschiedenis voor Canada.

Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes spelen sinds 2017 samen en boekten sindsdien grote successen. Zo wonnen ze de 5-sterren World Tour toernooien van Porec en Gstaad, het 4-sterrentoernooi van Xiamen en haalden ze de halve finale op het vorige WK in Wenen. In de strijd om het brons verloor Canada toen van Larissa / Talita (BRA), waardoor de vierde plaats het eindstation was.

In Hamburg bleven Pavan en Humana-Paredes het hele toernooi ongeslagen. In de achtste finale versloegen ze Sanne Keizer en Madelein Meppelink met 2-1.

In de spannende finale op zaterdagmiddag hadden Pavan en Humana-Paredes 58 minuten nodig om zich te ontdoen van April Ross en Alexandra Klineman uit de Verenigde Staten. Voor de 37-jarige April Ross was het haar derde WK-medaille uit haar carrière, na het zilver van 2017 en het goud van 2009.

Pavan/Melissa CAN [9] - Klineman/Ross USA [5] 2-0 (23-21, 23-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×