Twee Nederlandse koppels gaan vanaf donderdag 13 mei in het Oostenrijkse Baden de strijd aan om de Europese titel in het beachvolleybal voor spelers onder de 22. Raïsa Schoon en Emi van Driel zijn het duo bij de vrouwen, bij de mannen vertegenwoordigen Leon Luini en Matthew Immers Nederland. Vandaag is de loting verricht.

Vrouwen
Raïsa Schoon en Emi van Driel zijn als 22e geplaatst en zijn ingeloot in Poule F. Ze treffen daarin het Letse duo Namike / Brailko (6e), de Françaises Vieira / Gouin (11e) en de Zwitserse Mara Betschart en Annik Stähli (27e). In de poulefase treffen ze elk team eenmaal, de poulewinnaar plaatst zich direct voor de achtste finales, de nummers 2 en 3 spelen nog en tussenronde.

Schoon en Van Driel maken ondanks hun 22e plaats in de ranking een goede kans op een hoge eindklassering. Op twee eerdere Europese kampioenschappen gingen ze er al met het zilver vandoor. In 2017 werden ze in het Russische Kazan tweede op het EK onder 18, twee jaar later behaalden ze hetzelfde resultaat op het EK onder 20 in Göteborg, Zweden. Beide keren was het Russische duo Bocharova / Voronina in de finale te sterk.

Mannen
Leon Luini en Matthew Immers spelen hun eerste Europees kampioenschap samen. Immers speelde twee keer met Yorick de Groot het EK onder 20, in 2019 wonnen beide Nederlanders de Europese titel in het Zweedse Göteborg. Voor Leon Luini is dit het eerste titeltoernooi.

Als koppel hebben ze vorig jaar al een zeer mooi resultaat neergezet, in het Franse Montpellier wonnen ze brons op het 1-sterren World Tour toernooi. Ze zijn bij de loting in Baden als 18e geplaatst en spelen in Poule B tegen de Russen Gusev / Shustrov (2e geplaatst), de Engelse tweeling Javier en Joaquin Bello (15e) en de Oostenrijkers Reiter / Hammarberg.

Speelschema donderdag 13 mei

Tijd

Team A

Team B

10.40 uur (veld 4)

Vieira/Gouin (FRA)

Raïsa Schoon

Emi van Driel

12.20 uur (veld 2)

Bello Ja./Bello Jo. (ENG)

Leon Luini

Matthew Immers

14.50 uur (veld 4)

Namike/Brailko (LAT)

Raïsa Schoon

Emi van Driel

Livestream
Het toernooi wordt uitgezonden op Laola, er is op de streams helaas geen score te zien. Op zondag zullen de halve finales en de wedstrijden om de medailles te zien zijn op het YouTube-kanaal van de CEV.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×