Raïsa Schoon en Emi van Driel hebben zich als poulewinnaar direct geplaatst voor de tweede ronde van de knock-outfase op het EK onder 22 in Oostenrijk. Ze wonnen ook hun derde wedstrijd met 2-0. Leon Luini en Matthew Immers moesten buigen voor de nr.2 van de plaatsingslijst, maar boekten daarna een overwinning op Oostenrijk voor een plek in de eerste ronde.

Op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 22 plaatsen poulewinnaars zich direct voor de tweede ronde van de knock-outfase waar de laatste zestien teams strijden voor een plaats in de kwartfinales. Teams die op de tweede en derde plaats in de poule eindigen spelen de eerste ronde voordat zij zich kunnen melden in die achtste finales.

Raïsa Schoon en Emi van Driel gingen in het Oostenrijkse Baden, waar het op vrijdag veel beter weer was dan op donderdag, door waar ze gebleven waren. Tegen de Zwitserse Mara Betschart (zusje van Nina Betschart die zilver won op het EK in 2018 bij senioren in Den Haag) en Annik Stähli werd het 2-0 met twee keer 21-16.

Ze stoten daarmee door naar de laatste zestien waarin ze zaterdagmiddag om 12.20 uur zullen spelen tegen de winnaars van de ontmoeting tussen Kunst / Schmitt (GER) en Krizanauskaite / Petrauskaite uit Litouwen.

Leon Luini en Matthew Immers moesten vandaag nog twee poulewedstrijden afwerken. Tegen de Russen Gusev en Shustrov (2e geplaatst) speelden ze een zeer spannende eerste set die nipt verloren ging met 22-24. Daarna was hun verzet gebroken en verloren ze de tweede met 13-21.

In de laatste poulewedstrijd bleek het Oostenrijkse duo Reiter / Hammarberg niet opgewassen tegen de jongemannen van Beachvolleybal Team Nederland. Met 21-14 en 21-17 verzekerden Luini en Immers zich van de eerste ronde. Daarin nemen ze het zaterdagochtend om 11.30 uur op tegen Pavliuk / Omelchuk uit Oekraïne. Bij winst spelen ze om 14.50 uur in de achtste finales tegen Sedlak en Manas uit Tsjechië.

Op zaterdag worden ook de kwartfinales nog afgewerkt. Zondag staan de halve finales en de wedstrijden om de medailles gepland.

Livestream
De wedstrijden zijn live te zien op Laola.at.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×