In een spectaculaire wedstrijd met hoog niveau en veel strijdlust heeft Seesing Personeel Orion een aanval van SV Land Taurus afgeslagen. In Houten werd het 0-3 voor de nummer twee van de eredivisie, maar de verschillen waren erg klein en Taurus liet zien veel kwaliteit in huis te hebben.

SV Land Taurus, de nummer vier van de eredivisie, kondigde het van te voren al aan. De mannen van trainer Erik Gras wilden in eigen huis tegen Seesing Personeel Orion wat laten zien. In de eerste set lukte dat nog niet echt, de gasten uit Doetinchem waren vooral in de side-out erg sterk. Taurus liet wel goede dingen zien, maar Orion maakte het af op de belangrijke momenten en won de eerste set met 20-25.

In de tweede set werd het enorm spannend. Bij Taurus deed diagonaalspeler Jelle van Jaarveld niet mee, hij is normaal erg belangrijk voor zijn ploeg. Zijn vervanger, de linkshandige Dylan Boerefijn, deed het goed en wist het de verdediging van Orion steeds lastiger te maken. Het ging gelijk op en het publiek genoot van een mooie strijd. Uiteindelijk wist Orion op de cruciale momenten weer toe te slaan en pakte ook de tweede set: 23-25.

Ook de derde set leverde een mooie en spannende strijd op. De thuisploeg deed er alles aan om er nog wat uit te halen en de set te pakken, maar wederom kwam het kwaliteitsverschil op de belangrijke momenten tot uiting. Seesing Personeel Orion moest er hard voor knokken, maar wist mede dankzij de veel scorende Joris Marcelis de maximale winst te pakken met 26-28 in de derde set en dus een 0-3 overwinning.

Uitslagen eredivisie heren:

SV Land Taurus - Seesing Personeel Orion 0-3 (20-25, 23-25, 26-28)
Abiant Lycurgus - Advisie/SSS 3-0 (25-19, 25-17, 25-22)
Talent Team Papendal/Arnhem - Zaanstad 3-0 (25-21, 25-21, 25-22)
Coníche Topvolleybal Zwolle – Inter Rijswijk 3-2 (19-25, 25-17, 22-25, 30-28, 15-10)