De mannen van Seesing Personeel Orion zijn er in geslaagd om een aanval op de tweede plek in de kampioenspoule van de eredivisie af te slaan. Op bezoek bij Draisma Dynamo bleek het verschil tussen beide teams in punten klein, maar het was wel groot genoeg voor een afgetekende 0-3 overwinning in het voordeel van de ploeg van Redbad Strikwerda.

Het was door beide ploegen als een cruciaal duel benoemd. Kon Draisma Dynamo het verschil maken en aanspraak doen op de felbegeerde tweede plek achter Abiant Lycurgus? Het antwoord bleek nee. Het werd een zeer spannende wedstrijd in Apeldoorn, maar helaas voor het thuispubliek kon de gele brigade het verschil niet maken op cruciale momenten.

In de eerste set bleek een 18-15 voorsprong niet voldoende voor de thuisploeg, Draisma Dynamo liet het op moment suprême afweten. Seesing Personeel Orion bleef vechten voor elk punt en knokte zich op zeer efficiënte wijze terug: 22-25.

De Doetinchemmers gingen sterk door in de tweede set, al deed de thuisploeg er alles aan om het tij te keren. Dat lukte niet, ook de tweede set ging naar Orion: 23-25. In de derde set was iedereen er van overtuigd dat er een vierde set ging komen. De thuisploeg had namelijk een 23-19 voorsprong genomen. Maar door sterk blokkerend werk van Orion en weinig daadkracht bij Dynamo, werd het alsnog 24-26 en daarmee 0-3.

Tot ongeloof en onvrede van de verliezende trainer Bas Hellinga. “We geven twee sets weg. We geven het gewoon echt uit handen. Zowel in de eerste als de derde set hebben we de controle en komen we op voorsprong, maar vergeten we om door te duwen.”