Eredivisie Heren

Seesing Personeel Orion start goed in kampioenspoule

De mannen van Seesing Personeel Orion hebben de eerste wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Op bezoek bij Advisie/SSS in Barneveld won de ploeg van trainer Redbad Strikwerda met 1-3. Vooral in de eerste twee sets was Orion duidelijk sterker.

Advisie/SSS had wat personele problemen, trainer Willem Held kon pas tijdens de warming-up kijken wie er fit genoeg waren om in de basis te starten. Raygid Isenia begon als middenaanvaller, maar door een pijnlijke knie kon hij niet optimaal spelen. In de eerste set speelde Orion netjes  en legde goed druk op de thuisploeg. Dat leverde de setwinst op: 19-25.

Ook in de tweede set, waarin Isenia inmiddels gewisseld was en Niek Bakker voor hem in het veld kwam, was het de Doetinchemse ploeg die de regie over het spel in handen had. Met goed serverend werk werd de set overtuigend met 18-25 gepakt. In de derde set was het spelbeeld compleet anders. Held liet zijn ploeg anders spelen met Freek Michel van de diagonaal naar de passer-loper positie en Ivar de Waard speelde.

Dat maakte een groot verschil, vooral aanvallend was SSS plots een stuk sterker. Dat verraste de bezoekers enorm, ze hadden geen antwoord op de wijzigingen bij de thuisploeg en de set ging dan ook, tot grote vreugde van het publiek, met 25-15 naar Advisie/SSS.

Maar in de vierde set herpakte Orion zich knap. SSS begon erg slap en het stond snel 0-7. Knap vocht de thuisploeg terug tot 10-11, maar daarna maakte Orion het af met 19-25. Een goede start dus voor de Doetinchemmers in de kampioenspoule.

Uitslag in kampioenspoule:
Advisie/SSS - Seesing Personeel Orion 1-3 (19-25, 18-25, 25-15, 19-25)

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×