Eredivisie Heren

Seesing Personeel Orion zorgt voor stunt en overwintert Europees

De mannen van Seesing Personeel Orion hebben gisteravond voor een sensatie gezorgd. In Doetinchem boekten ze een knappe overwinning in de return in de Challenge Cup tegen Levski Sofia. Voor eigen publiek veroverden ze eerst 3-0 zege, waarna ze ook de golden set met minimaal verschil (15-13) wonnen. Orion overwintert daardoor Europees en mag in januari naar Siberië. Draisma Dynamo kon tegen Lindemans Aalst niet voor een stunt zorgen.

De opdracht was duidelijk, na de 3-0 nederlaag in Sofia moest er in de Achterhoek met 3-1 of 3-0 gewonnen worden, om een golden set af te dwingen. In de eerste set schrok het massaal aanwezige publiek eerst nog enorm toen libero Rob Jorna uitviel met een knieblessure na een botsing met Jean Cook.

Maar de ploeg toonde karakter en bleef in de rally goed en slim spelen. De set werd nipt gewonnen met 27-25.Dat gaf de thuisploeg veel vertrouwen. Seesing Personeel Orion speelde vol lef en nam risico met serveren. Dat leverde resultaat op, want de Bulgaarse pass lag flink onder druk. De tweede set werd met 25-20 gewonnen.

Ook in de derde set kon het thuispubliek genieten, Orion was de baas in het veld. Met de veel scorende aanvallers Joris Marcelis en Jean Cook ging de ploeg zonder problemen naar een 3-0 overwinning: 25-21. Het publiek ging er nog even goed voor staan, om de mannen te ondersteunen in de golden set.

Het werd enorm spannend in die beslissende set. Wie mocht er verder in de Challenge Cup? De ploegen gaven alles om de winst te veroveren en dat leverde een hele mooie strijd op. De Bulgaren namen de leiding, maar Orion kwam sterk terug en bij 14-13 werd het tweede matchpoints benut door uitblinker Joris Marcelis.

De volgende tegenstander van Orion in de Challenge Cup is het Siberische Gazprom Surgut. Die ploeg schakelde het Roemeense Pengazur Boedapest met gemak uit. De twee duels met Surgut worden gespeeld in januari.

Draisma Dynamo uitgeschakeld

Voor Draisma Dynamo zit het Europese avontuur er wel op. Na een 0-3 nederlaag in eigen huis, was ook in België Lindemans Aalst een maatje te groot. De Apeldoornse eredivisionist speelde gisteren zondere spelverdeler Bart van Garderen, die keek toe, en kon het Aalst nooit echt lastig maken: 25-20, 25-16, 25-16. Wessel Keeminkg gaat met de Belgen door naar de volgende ronde van de CEV Cup.

Vanavond komt Abiant Lycurgus in Groningen in actie voor de CEV Cup, ook de Groningeren moeten alles geven om een golden set af te dwingen tegen het Duitse Düren.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×