Eredivisie Dames

Sliedrecht Sport debuteert in Champions League met winst

Sliedrecht Sport heeft vanavond in eigen huis haar debuut gemaakt in de Champions League met een 3-2 zege op het Belgische Asterix Avo. Na twee gewonnen sets en een comfortabele voorsprong in de slotfase van de derde set leek een droomscenario uit te komen voor de ploeg van Matt van Wezel. Asterix kwam echter knap terug en wist een vijfde set af te dwingen. Deze werd na een 6-8 achterstand alsnog binnen gesleept door de regerende Nederlandse landskampioen: 25-19, 25-23, 24-26, 23-25, 15-13.

De openingsfase van de wedstrijd in de nieuwe thuisbasis van Sliedrecht was voor de ploeg uit Beveren (4-8), maar de Sliedrechtse dames vochten zich, onder aanmoediging van het publiek, knap terug (16-15). Aan het einde sloeg de ploeg van Van Wezel een gaatje (21-17), waarna Carlijn Jans-Ghijssen na een waanzinnige rally het setpunt naar haar team bracht: 25-19.

De thuisploeg begon uitstekend aan de tweede doorgang (8-4), maar opnieuw kwam Asterix Avo dichterbij (16-14). Sliedrecht Sport hield het gaatje echter open (21-19) en tekende voor 2-0 met 25-23.

Ook de opening van de derde set was voor Sliedrecht (8-5) en toen het 16-12 en vervolgens 21-17 werd, leek het pleit beslecht. Asterix herrees echter uit de as en maakte gelijk op 23-23, waarna het toesloeg op 24-26. “Celine van Gestel stond even op”, blikt Van Wezel terug. “En wij begonnen fouten te maken. De defence van Belgiië stond ook heel goed, en toen werd het dus geen 3-0.”

Het ging vervolgens lang gelijk op in het vierde bedrijf (8-7, 16-15), waarna de thuisploeg een tandje bijschakelde en opnieuw op 21-17 voor kwam. De Belgische dames gaven zich echter weer niet over en slaagden er in een vijfde set uit het vuur te slepen. “Eigenlijk hetzelfde verhaal: Celine van Gestel die geweldig staat te spelen en een fantastische verdediging aan de overkant, wij hadden daar even geen antwoord meer op”, aldus de Sliedrechtse coach.

“En toen kwam die vijfde set waarin we op vier punten achter kwamen en dood en begraven leken. De dubbele wissel pakte geweldig uit, met name Brechtje Kraaijvanger scoorde wat ze kon scoren. Het hielp ons terug in de wedstrijd en dit keer waren wij aan het eind het meest gelukkig.”

Aanstaande zaterdag staat de return in Gent (Beveren kon niet terecht in de eigen thuishal) op het programma. “We hebben laten zien dat we kansen hebben, net als vandaag schat ik het 50/50 in. Ik hoop en verwacht in ieder geval veel blauw/wit te zien in Gent: onze hele business club en trouwe supporters!” 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×