Sliedrecht Sport en Apollo 8 speelden vandaag de returns in de kwalificatieronde van de Challenge Cup. In Montenegro plaatste Sliedrecht Sport zich voor de achtste finales door Galeb Liko Soho BAR opnieuw in drie sets te verslaan. Voor Apollo 8 zit het Europese avontuur erop. De Bornse ploeg dwong een golden set af, maar daarin was AJM FC Porto nipt te sterk.

Sliedrecht Sport
In Sporthal de Basis won Sliedrecht Sport vorige week overtuigend van Galeb Liko Soho BAR uit Montenegro. Ook in de return domineerde het team van trainer/coach Elroy Bezemer, dat opnieuw in drie sets afrekende met de thuisploeg: 16-25, 19-25 en 20-25. Sliedrecht heeft zich direct geplaatst voor de achtste finales van de Challenge Cup. Daarin nemen ze het op tegen de winnaar van de twee duels tussen Holte IF uit Denemarken en Hämeenlinna uit Finland.

Apollo 8
Voor eigen publiek stond Apollo 8 vanavond voor een lastige opdracht. De ploeg verloor vorige week met 3-0 van AJM FC Porto en had dus een 3-0 of 3-1 overwinning nodig om nog kans te maken op een plek in de volgende ronde van de Challenge Cup. Gesteund door het publiek dat massaal naar Sporthal de Veste was gekomen, speelde Apollo 8 een ijzersterke wedstrijd. De ploeg won de spannende eerste set (23-25), waarna ze over de Portugees kampioen heenwalste in set twee (25-15). Ook de derde set ging naar Apollo en daarmee dwong de Bornse ploeg een golden set af. Daarin kwam AJM FC Porto net op tijd bij de les: het Portugese team won de allesbeslissende set met 10-15 en bemachtigde zo alsnog een ticket voor de volgende ronde.

Apollo 8 Porto Challenge Cup

Uitslagen
Galeb Liko Soho BAR - Sliedrecht Sport 0-3 (16-25, 19-25, 20-25)
Apollo 8 - AJM FC Porto 3-0 (25-23, 25-15, 25-20), Porto wint golden set met 10-15.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn