De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Challenge Cup. De equipe van Elroy Bezemer won vanavond met 3-1 (25-17, 25-15, 19-25, 25-20) van Holte IF uit Denemarken. In de kwartfinale wacht de Italiaanse ploeg Reale Mutua Fenera Chieri.

Sliedrecht Sport wist na de eerdere 3-0 overwinning op Holte IF dat ze aan twee gewonnen sets genoeg hadden om zich te plaatsen voor de kwartfinale. In de Basis begon Sliedrecht sterk aan de return. De thuisploeg liep al snel uit naar 6-1, maar kende daarna een mindere periode. Denemarken kwam terug tot 6-6 en pakte even later zelfs de voorsprong: 7-8. De service van Holte IF viel vervolgens buiten de lijnen, waarna Sliedrecht op de service van Iris Vos uitliep naar 11-8. Vanaf dat moment had het team van Elroy Bezemer de touwtjes in handen. Via een driemeteraanval van Jolijn de Haan bereikte Sliedrecht de big points: 20-16. Ook de vier daaropvolgende punten waren voor het Nederlandse team, dat via een ace van Vos en een aanvalspunt van Mille Kjosås op setpunt kwam. Holte IF scoorde nog één keer, waarna Louise Bijlsma het afmaakte: 25-17.

Sliedrecht had nu nog slechts één set nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Challenge Cup. De ploeg liet er geen gras over groeien en speelde een sterke tweede set, waarin al snel een ruime voorsprong op het scorebord stond: 10-4. Met veel aanvalsgeweld van Vos en De Haan liep Sliedrecht uit naar 20-11. Bijlsma bracht de thuisploeg even lager op setpunt, waarna De Haan deze direct verzilverde: 25-15.

Met het kwartfinaleticket in handen raakte Sliedrecht in de derde set hun focus kwijt. De spelers brachten weinig druk vanaf de servicelijn en er slopen veel eigen fouten in. Julia Joosten, Eline de Haan en Dagmar Mourits kwamen gedurende de set binnen de lijnen, maar Sliedrecht kwam niet meer in het ritme van de eerste twee sets. Holte IF pakte de set met 19-25 en verlengde daarmee de wedstrijd. Bezemer liet zijn wisselspelers staan in set vier, waarin vooral de jonge Mourits goed tot scoren kwam. Sliedrecht vond hun ritme weer en won de set met 25-20. In de volgende ronde neemt Sliedrecht het op tegen Reale Mutua Fenera Chieri uit Italië.

Uitslag

Sliedrecht Sport - Holte IF 3-1 (25-17, 25-15, 19-25, 25-20)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×