Landskampioen Sliedrecht Sport opent vanavond het Europese bal tegen het Belgische team van Hermes Rekkenshop Oostende. Met vijf zeges in de Eredivisie op zak en de winst in de Supercup is de ploeg van coach Vera Koenen klaar voor de strijd in de eerste kwalificatieronde van de CEV Challenge Cup. Om 19.30 uur begint de wedstrijd die vrij toegankelijk is en live te volgen via sliedrechtsport.nl.

Landskampioen Sliedrecht Sport had zich kunnen inschrijven voor de Champions League, maar zag daarvan af vanwege het strikte eisenpakket van de Europese bond CEV. Vandaar dat zij hun avontuur nu starten op het derde niveau van Europa, de CEV Challenge Cup. Sliedrecht is door loting in de eerste ronde gekoppeld aan Oostende. Apollo 8 speelt dit jaar ook in de Challenge Cup, zij komen in november in de tweede ronde in actie.

Sliedrecht speelde tot nu toe zes officiële wedstrijden en wist die allemaal te winnen. Allereerst de Supercup waarin Apollo 8 met 3-0 opzij werd gezet, daarna volgden vijf competitierondes waarin (soms met kunst- en vliegwerk) werd gewonnen. Tegenstander Oostende is de nationale competitie minder goed begonnen. Zij verloren twee van hun drie wedstrijden en staan momenteel op de vijfde plaats in België.

Bij Oostende spelen vier Nederlandse vrouwen, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel, Merle Baasdam en Fanny Lafeber.

Gratis toegankelijk
De wedstrijd in Sporthal De Basis is vanavond gratis te bezoeken. Het eerste fluitsignaal zal om 19.30 uur klinken. Voor degene die niet naar de zaal kan komen is de wedstrijd ook live te volgen op sliedrechtsport.nl.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×