Sliedrecht Sport start vanavond in Oostenrijk aan nieuw Champions League avontuur

Sliedrecht Sport start vanavond in Oostenrijk aan nieuw Champions League avontuur

Net als afgelopen seizoen nemen de dames van Sliedrecht Sport opnieuw deel aan de Champions League. Vanavond speelt de landskampioen van Nederland uit tegen de Oostenrijkse kampioen Union Volleybalclub Graz. Volgende week, op woensdag 17 oktober, staat de thuiswedstrijd in sporthal De Basis in Sliedrecht op het programma.

Met winst op de Belgische kampioen Asterix Avo Beveren en een prachtige thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Conegliano van international Robin de Kruijf, mocht het debuut op het hoogste Europese niveau er vorig jaar zijn. Het landskampioenschap later in dat seizoen betekende dat Sliedrecht opnieuw een startbewijs in de Champions League wist te scoren.

24 landstitels op rij

Zo komt er dus een vervolg aan het avontuur op het hoogste Europese podium. In de eerste ronde wordt daarin Union Volleybalclub Graz uit Oostenrijk getroffen. En dat mag een verrassing heten. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de club werd zij namelijk afgelopen seizoen landskampioen, maar misschien nog wel opmerkelijker, hield zij SG SVS/Post van de 25e titel op rij af!

Stuttgart

Op 10 oktober wordt eerst uit gespeeld in Graz. Dat betekent dat op woensdag 17 oktober de allesbeslissende wedstrijd in Sliedrecht plaatsvindt. Vanaf 19.30 uur gaat Sliedrecht Sport alles op alles zetten om de tweede ronde in de Champions League, tegen het Duitse Stuttgart, veilig te stellen. Een mooie opsteker voor de regio Alblasserwaard-Drechtsteden, dat er zo’n topwedstrijd in de buurt plaatsvindt.

Kaarten zijn al vanaf 5 euro verkrijgbaar via volleybal.n/tickets. Wie met een team of groep vanuit een vereniging komt en dat even meldt, krijgt vanzelfsprekend een bijzonder welkom in De Basis.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×