Eredivisie Dames

Sliedrecht Sport trekt nipt aan kortste eind in Bacau

De dames van Sliedrecht Sport trokken gisteravond na een super spannende wedstrijd in de 1/8e finale van de CEV-cup aan het kortste eind. De beslissende vijfde set ging in Roemenië met 16-14 naar Stiinta Bacau. Op 22 januari volgt de return in Sliedrecht, dan zal de Nederlandse kampioen alles geven om voor het eigen publiek de nederlaag te herstellen.

De Nederlandse kampioen begon niet scherp aan de 1/8e finale in Bacau. De Roemeense ploeg stond wel direct fel en vol strijdlust in het veld en met harde aanvallen werd door Stiinta het verschil gemaakt: 25-21. 

In de tweede set wist Sliedrecht Sport zich te herstellen. Brechtje Kraaijvanger nam haar ploeg op sleeptouw met haar felle, enthousiaste spel en ze scoorde ook nog eens veel punten (18 totaal). Sliedrecht wist de druk bij Bacau te leggen en dat leverde resultaat op: 17-25.

Het werd een wedstrijd met meerdere kantelpunten, want na een overtuigende tweede set, volgde er een zeer teleurstellende derde set voor de Zuid-Hollandse ploeg. Sliedrecht werd kansloos gelaten door Bacau, met uitblinkster Adriana Denisa Rogojinaru (22 punten totaal) die het verschil maakten: 25-14.

Wederom liet Sliedrecht veerkracht zien. Met goed spel in de vierde set wist de ploeg de stand weer gelijk te trekken: 17-25. Er volgde een zenuwslopend spannende beslissende set. De Nederlandse kampioen begon zeer sterk en nam een 9-12 voorsprong. 

Maar Bacau vocht zich terug tot 12-12 en maakte in de slotfase het verschil. Het eerste matchpoint voor Bacau was er bij de stand van 14-13. Dat werd nog weggewerkt door Sliedrecht, maar de tweede kans werd niet meer weggegeven door de thuisploeg: 16-14.

Op dinsdag 22 januari wacht om 19.30 uur de return in sporthal De Basis. Dan zijn er alle kansen om alsnog de nederlaag te herstellen en een plek  in de kwartfinale af te dwingen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×