Eredivisie Dames

Sliedrecht Sport voor CEV Cup naar Roemenië

De dames van Sliedrecht Sport vervolgen deze week hun Europese avontuur. Na twee rondes in de Champions League, gaat de kampioen van Nederland nu verder in de CEV Cup. Woensdag speelt de Zuid-Hollandse ploeg in Roemenië de achtste finale tegen Stiinta Bacau.

Het Europese avontuur van Sliedrecht Sport leverde dit seizoen al een aantal hele mooie en interessante ontmoetingen op. Eerst won de regerend landskampioen in de Champions League van het Oostenrijkse Gras, in de volgende ronde werd er gestreden tegen Allianz MTV Stuttgart. Die ploeg bleek een maatje te groot, maar het publiek in Sliedrecht genoot van topvolleybal.

Stuttgart schakelde Sliedrecht uit in het kampioenenbal, maar dat was niet het einde in Europees verband. De regerend kampioen stroomt deze week in de CEV Cup in, het tweede Europese bekertoernooi. Er wacht een dubbele ontmoeting met het Roemeense Stiinta Bacau. 

Stiinta Bacau stond in de zestiende finale van de CEV Cup tegenover een Servische tegenstander: Lajkova. In Servië leverde dat een spannende vijfsetter op die nipt door de Roemenen werd gewonnen. In eigen huis liet Bacau vervolgens zien dat ze in de achtste finale thuishoren, ze wonnen voor het eigen publiek met 3-0 van Lajkova en mogen nu met de Nederlandse kampioen strijden om een plek in de kwartfinale.

Op woensdag 19 december, een week voor kerst, speelt Sliedrecht Sport de heenwedstrijd in de achtste finale in Roemenië tegen Bacau. De ploeg van trainster Vera Koenen zal daar alles geven om een goede uitgangspositie te creëren voor de return. Die volgt in het nieuwe jaar, op dinsdag 22 januari in De Basis in Sliedrecht. 

Programma CEV Cup:

Woensdag 19 december:
17.00 uur: Stiinta Bacau - Sliedrecht Sport 

 


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×