Na de uitschakeling in de Champions League heeft Sliedrecht Sport de rug gerecht. De ploeg van trainer Matt van Wezel had amper de tijd om bij te komen van de strijd in Italië, want woensdagavond volgde al het inhaalduel tegen Coolen-Alterno.

In Apeldoorn deed Sliedrecht wat er verwacht werd, er werd zonder problemen gewonnen. Met de sterk spelende Lea van Rooijen die met haar scherpe service veel druk legde op de thuisploeg, werd de eerste set meteen gepakt met 20-25.

Toch wist Alterno in de tweede set wat terug te doen. De Apeldoornse dames kwamen beter in het spel en bij regerend landskampioen Sliedrecht leek de vermoeidheid toch even toe te slaan. Romy Hietbrink was blokkerend erg sterk, ze pakte daarmee een aantal directe punten voor Coolen-Alterno en dwong ook aanvallende fouten af bij Sliedrecht. Het leverde een setstand op van 25-18.

Het thuispubliek ging er achter staan en hoopte dat Alterno door kon pakken. Maar Sliedrecht was wakker geschud door de tweede set en speelde veel feller in de derde set. Esther Hullegie nam met haar sterke en stabiele spel de ploeg op sleeptouw en er werd overtuigend gewonnen: 15-25.

In de vierde set was een kleine marge genoeg voor de eindzege met 22-25. De regerend landskampioen pakte daarmee de volle buit en is weer de trotse koploper van de eredivisie dames. De eerste plek werd weer overgenomen van VC Sneek, dat twee punten minder heeft met een wedstrijd meer gespeeld.

Uitslag eredivisie dames:

Cooleno-Alterno - Sliedrecht Sport 1-3 (20-25, 25-18, 15-25, 22-25)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn