Regerend landskampioen Sliedrecht Sport is de nieuwe koploper in de eredivisie dames. De ploeg van trainster Vera Koenen won woensdagavond overtuigend met 1-3 de inhaalwedstrijd tegen Dros-Alterno en heeft nu evenveel punten als Eurosped. Door een beter setsaldo staat de Zuid-Hollandse ploeg weer 'ouderwets' bovenaan.

Sliedrecht Sport moest door eerdere Europese verplichtingen nog een doordeweekse competitiewedstrijd inhalen. Die werd woensdagavond gespeeld op bezoek bij Dros-Alterno in Apeldoorn. Het werd nooit echt een spannende wedstrijd.

Zowel in de eerste als de tweede set kon thuisploeg Alterno even mee, maar daarna wist de individuele klasse het verschil te maken. Sliedrecht Sport had de wedstrijd compleet onder controle en won de eerste set met 18-25 en de tweede met 20-25. 

In de derde set begon de Apeldoornse ploeg veel feller. Ze wilden laten zien dat ze niet zo maar vorig seizoen tegen Sliedrecht nog streden om de landstitel. Alterno nam een ruime voorsprong en die gaf de thuisploeg ook niet meer uit handen. Mede dankzij de sterk spelende Laura Overwater, die serverend veel druk legde op Sliedrecht, werd het 25-18 voor Dros-Alterno.

Het publiek hoopte dat daarmee de spanning terug was, maar daar dacht de regerend landskampioen duidelijk anders over. In de vierde set denderde de dames van Sliedrecht compleet over de thuisploeg heen. Het werd 7-25 door uitstekend spel en een ijzersterke side-out. 

Sliedrecht Sport staat na de 1-3 zege weer bovenaan de eredivisie met 20 punten uit 8 duels, gelijk met Eurosped. Het setsaldo van de landskampioen is net iets beter. 

Foto: John's Pictures

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn