Eredivisie Dames

Sliedrecht Sport weer oppermachtig in Champions League

De dames van Sliedrecht Sport hebben zich vanavond geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. De ploeg van coach Vera Koenen won in sporthal De Basis de return tegen Graz uit Oostenrijk op overtuigende wijze: 25-12, 25-9 en 25-14. In Oostenrijk was de Nederlandse kampioen ook al oppermachtig en nu hadden de gasten ook niks in te brengen.

Sliedrecht Sport liet ook in eigen huis zien dat de ploeg terecht aan het kampioenenbal meedoet. Weer werd Graz helemaal van het veld gespeeld, de gasten wisten niet waar ze het moesten zoeken. De eerste set ging snel, binnen 20 minuten was het al 25-12 voor de thuisploeg.

In de tweede set denderde Sliedrecht hard door en dankzij goed serverend , een prima blokkering en een sterke side-out ging het weer rap. Gras werd nu zelfs onder de tien gehouden, de set eindigde in 25-9 en daarmee was de plaatsing voor de tweede ronde ook een feit. In de derde set verslapte de Nederlandse kampioen niet, die werd ook met focus afgemaakt: 25-14.

Aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans blikte voor de camera van Ziggo Sport terug op de 'simpele' wedstrijd. "We moesten het nog wel even doen en waren volle bak gemotiveerd. We hebben  vandaag hard gewerkt en veel plezier gemaakt in het veld. Dat is voor dit team erg belangrijk en gaat ons een hoop brengen." 

Volgende week woensdag komt Sliedrecht Sport al in actie in de tweede ronde van de Champions League. Dan is Stuttgart uit Duitsland de tegenstander.  Ghijssen-Jans: "Stuttgart is van andere orde, met internationals in de ploeg en echt een team vol power. Een hele mooie uitdaging."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×