De vrouwen van Sliedrecht Sport hebben een 2-0 voorsprong genomen in de finaleserie om het landskampioenschap. In Borne versloegen ze voor de tweede keer deze play-off Apollo 8 met 3-0. Volgende week kan Sliedrecht het in eigen huis afmaken. In de degradatiepoule wonnen Laudame Financials VCN en Taurus met 3-1 en nemen beide de leidende positie over.

Apollo 8 – Sliedrecht Sport 0-3 (23-25, 20-25, 20-25)
In de tweede wedstrijd van de play-offserie trok Apollo 8 fel van leer, zij waren de sterkste in de openingsfase. De ploeg van de coachende broers Bart en Thijs Oosting liep uit naar een 15-10 voorsprong. Maar zo snel als de voorsprong was opgebouwd, liep Sliedrecht die ook weer in. Onder de impulsen van de ingebrachte spelverdeelster Ana Rekar zette Sliedrecht de zeilen bij en kwam bij 18-18 langszij.

Apollo pakte nog maximaal twee punten voorsprong (22-20), maar moest de setwinst aan de regerend landskampioen laten. Fleur Savelkoel benutte het setpoint door via het blok te scoren: 23-25.

Daarna was Sliedrecht duidelijk de bovenliggende partij. In de tweede set werd een 3-0 achterstand direct omgebogen in een 3-4 voorsprong en gestaag bouwde het team van coach Vera Koenen aan de voorsprong. Ana Rekar liet zich nog tweemaal gelden, met een geslagen tweede bal maakte ze er al 18-23 van, op setpoint scoorde ze met een tipbal: 20-25.

In het derde bedrijf liep Sliedrecht uit naar een 10-20 tussenstand, alvorens Apollo met enkele killblocks wat terug kon doen. Het werd 15-20, maar daarna kon het gat niet meer worden gedicht. Op het derde matchpoint was het raak voor Sliedrecht, Denise de Kant scoorde via het Bornse blok.

Sliedrecht Sport leidt de best-of-five-serie nu met 2-0 en heeft nog één overwinning nodig voor de zesde landstitel.

Degradatiepoule
De strijd om wie er vijfde wordt in de eindstand van de Eredivisie wordt beslecht in de degradatiepoule. Daarin stonden bij de vrouwen zaterdagmiddag Laudame Financials VCN en Eurosped tegenover elkaar. Eurosped was voorafgaand aan die wedstrijd nog de koploper in de degradatiepoule, maar moet na de 3-1 nederlaag tegen Laudame Financials VCN die positie afstaan aan de ploeg uit Capelle aan den IJssel.

Elles Dambrink was in deze wedstrijd met 22 punten topscorer voor VCN, aan de kant van Eurosped waren Jolien Knollema (hersteld van haar voetblessure) en Dagmar Boom met 13 punten het meest productief.

Stand:

Team

Wedstrijden - Punten

1. Laudame Financials VCN

5-15

2. Eurosped

5-14

3. FAST

4-9

4. Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65

4-5

5. Peelpush

4-0


Bij de mannen troffen Bielderman Koetsier/SSS en Taurus elkaar, twee teams die hoopten een negatieve reeks te doorbreken. SSS had de laatste 2 wedstrijden in de degradatiepoule verloren, Taurus zelfs de laatste drie. Tussendoor verloren beide teams ook nog in de kwartfinale van het bekertoernooi.

De mannen uit Houten wonnen de eerste set met 26-28, nadat ze een setpoint van SSS hadden weggewerkt. In de tweede set ging het gemakkelijker met 16-25. SSS kwam nog een set terug, maar kon niet verhoeden dat Taurus met de 3-1 winst uit Barneveld vertrok. Daan Pardijs benutte het matchpoint.

Team

Wedstrijden - Punten

1. Taurus

6-14

2. VoCASA

5-12

3. RECO ZVH

5-11

4. Talentteam Papendal

5-11

5. Bielderman Koetsier/SSS

6-9

6. ComputerPlan VCN

5-6

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×