Door de 3-1 winst van Sliedrecht Sport op Laudame Financials VCN heeft de regerend landskampioen zich geplaatst voor de kampioenspoule. Ze weten nu ook al zeker buiten bereik van de teams onder hen te blijven. Eurosped en VC Sneek pakken beide de volle punten en bedreigen daarmee de positie van Djopzz Regio Zwolle Volleybal dat dit weekend niet in actie komt.

Sliedrecht Sport – Laudame Financials VCN 3-1 (25-20, 25-10, 23-25, 25-22)
Het leek er na de eerste twee sets in deze streekderby op dat thuisploeg Sliedrecht Sport eenvoudig met de winst ervandoor zou gaan, maar niets bleek minder waar. Laudame Financials VCN klampte aan in de derde set en wist een 20-19 achterstand om te buigen in een 23-25 overwinning.

Vervolgens had VCN de overhand, het gat was op bepaald moment zelfs 7 punten in het voordeel van de bezoekers. Maar Sliedrecht, gecoacht door Mark Roper, rechtte op tijd de rug. Julia Joosten leverde veel servicedruk vanaf 20-22 en op haar service keerde Sliedrecht het tij. Met enkele krachtige scores van onder andere Fleur Savelkoel werd het 25-22.

Door de drie punten is Sliedrecht Sport nu zeker van de tweede plaats. Volgende week speelt de beker- en Supercuphouder de laatste wedstrijd nog tegen Eurosped. De club uit Vroomshoop ligt nog volop in strijd voor de derde plek op de ranglijst en plaatsing voor de kampioenspoule.

Eurosped – FAST 3-1 (25-19, 25-21, 21-25, 25-23)
Want door de winst van Eurosped tegen FAST heeft de ploeg van Diane Rademaker de derde plaats overgenomen van Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Ze staan tot op gewonnen en verloren sets gelijk, maar Eurosped heeft een iets beter puntensaldo. Met nog een wedstrijd tegen Sliedrecht voor de boeg wordt het spannend volgende week in de Eredivisie.

Eurosped wist net als Sliedrecht net op tijd een comeback te realiseren in de vierde set. FAST was onder aanvoering van Lara Hendricks had FAST al de derde set gewonnen en leken ze op weg een vijfde set af te dwingen. Eurosped drukte op het juiste moment door en won met 25-23 de vierde set en daarmee de wedstrijd.

VC Sneek - Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 3-0 (25-15, 25-21, 25-8)
In de eerste van drie thuiswedstrijden in een week had VC Sneek weinig te duchten van Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65. In de eerste en derde set walsten de Friezinnen over de ploeg uit Twente heen. Alleen in de tweede set kon Set-Up partij bieden. Britt Schreurs werd met 14 punten topscorer voor Sneek, gevolgd door Anlène van der Meer met 13 punten.

Sneek manifesteert zich met de winst ook nadrukkelijk, ze dingen mee naar een plaats in de kampioenspoule. Woensdag staat de inhaalwedstrijd tegen Laudame Financials VCN op het programma, volgende week zaterdag sluit Sneek af tegen het Talentteam. Sneek bezet nu met 10 punten uit 6 wedstrijden de vijfde plaats.

Talentteam Papendal – Apollo 8 0-3 (22-25, 11-25, 23-25)
Koploper Apollo 8 moest er in de eerste en derde set tegen het Talentteam nog hard aan trekken. De tweede set werd eenvoudig gewonnen, Eline Gommans en Rianne Vos scoorden beiden 7 punten en zorgden voor een ruim gat met 25-11. Het zusje van Rianne, Iris Vos, was voor het Talentteam in goede vorm, zij werd zelfs topscorer met 14 punten, voor haar zus die 12 keer wist te scoren. Voor de ploeg van coach Avital Selinger was het alleen niet voldoende. Een foutservice van Talentteam Papendal leverde Apollo 8 uiteindelijk de winst op.

Apollo sluit volgende week de competitie af bij FAST. Als zij daar weten te winnen, zullen ze de reguliere competitie als de nummer 1 afsluiten en de kampioenspoule met drie punten beginnen.

Woensdag
Aanstaande woensdag staat om 20.00 uur de kraker tussen VC Sneek en Laudame Financials VCN op het programma. Het team dat daar weet te winnen, blijft kans houden op een plek in de kampioenspoule. De wedstrijd is live te zien via volleybal.nl

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×