Smedins /Samoilovs spelen de finale tegen Noorwegen

Smedins /Samoilovs spelen de finale tegen Noorwegen

De tweede halve finale van vanmiddag ging tussen het Russische duo Semenov /Leshukov en de Letten Smedins /Samoilovs. Het begin van de wedstrijd ging erg gelijk op, maar vanaf het einde van de eerste set lukte het de Letten om het Russische duo onder druk te zetten. Smedins /Samoilovs wonnen de wedstrijd 2-0 en spelen vanavond tegen de Noren Mol, A./Sørum, C. voor de titel.

Beide teams beginnen ijzersterk aan de wedstrijd. Samoilovs, ook wel de Lion King genoemd, scoort veel met zijn aanval, maar ook aan Russische kant loopt het gesmeerd. De 2.10 m lange Semenov laat zien waar hij goed in is en zet een paar mooie blockpunten op zijn naam. Tot aan de technische time-out gaat de stand gelijk op. Beide teams maken weinig fouten, wat zorgt voor lange en spannende rally’s. Een slim tweede balletje van Semenov brengt de Russen op voorsprong, maar gelijk daarna maakt Smedins de stand met een harde aanval weer gelijk. Tot halverwege de set geven de teams geen punt weg, waardoor beide duo’s niet de mogelijkheid krijgen om een voorsprong op te bouwen. Sterk blokkeerwerk van Samoilovs en een ace van Smedins zorgen uiteindelijk toch voor de voorsprong voor het duo uit Letland. Na een mooie plaatsbal van Samoilovs komen de Letten op setpoint. Leshukov slaat de bal uit, waardoor de Letten de eerste set uiteindelijk toch nog ruim binnnenhalen (21-15).

Smedins /Samoilovs weten in het begin van de tweede set de Russen goed onder druk te zetten. Ze plaatsen de bal meerdere keren mooi op de lijn, maar ook serverend zijn ze erg sterk. Het block van Semenov wordt slim ontweken, waardoor de Russen al snel tegen een ruime achterstand aankijken. Semenov laat duidelijk blijken dat hij niet blij is met de huidige gang van zaken. Hij komt erg gefrustreerd over, wat niet bevorderlijk is voor zijn spel: hij gaat meer en meer fouten maken. De Letten maken hier goed gebruik van, breiden hun voorsprong uit en komen al snel op matchpoint. De wedstrijd eindigt met opnieuw een fout van Semenov, die de bal ver uit slaat. De Letten winnen de set wederom met 21-15 en halen zo hun finaleplek binnen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×