DELA EK Beach

Spannende strijd om laatste wildcard DELA EK Beachvolleybal wordt dit weekend beslist

Maar liefst 3 teams maken nog kans op de felbegeerde laatste wildcard voor het DELA EK Beachvolleybal: Van Gestel/Wesselink, Schoon/Van Driel en Van Driel/Gravesteijn. Dit weekend wordt bij de DELA Eredivisie Beach in Groningen de ongekend spannende strijd beslist.

Er zijn bij de DELA Eredivisie Beach twee wildcards te verdienen voor het DELA EK Beachvolleybal: één plek bij de mannen en één bij de vrouwen. De beste 4 resultaten van de 8 Eredivisietoernooien tot en met het weekend van 1 juli, die tijdens deze toernooien als team worden verdiend, zijn bepalend voor de toekenning van de wildcard. Afgelopen weekend heeft het team Van der Ham/Vismans de wildcard bij de mannen al weten te bemachtigen, zij zijn niet meer in te halen door de concurrentie. Dit weekend, tijdens de laatste van de acht speelronden, bereikt de strijd om de wildcard bij de vrouwen zijn climax. Bijzonder is dat de strijd ook tussen twee zusjes gaat: Emi van Driel is met haar partner Raisa Schoon nog in de strijd en Mexime van Driel hoopt samen met Floor Gravesteijn het ticket te bemachtigen. De opdracht voor de 3 teams die nog kans maken is simpel: winnen. Duidelijk is dat als één van deze 3 kanshebbers 1e wordt in Groningen, ze daarmee ook direct de wildcard voor het EK bemachtigen. Als dit niet het geval is, is het rekenen geblazen.

Voor het team Schoon/Van Driel geldt dat als zij 2e worden, en beide andere teams geen eerste, ze de wildcard ook op zak hebben. Zodra Schoon/Van Driel 3e of lager, én Van Driel/Gravesteijn 2e of lager worden, gaat de wildcard naar Sophie Van Gestel en Marloes Wesselink. Zij staan nu namelijk bovenaan in het klassement om de wildcard.

In het kort:
* Van Gestel/Wesselink: moeten 1e worden of anders moeten Schoon/van Driel 3e of lager eindigen én van Driel/Gravesteijn 2e of lager.
* Schoon/Van Driel: moeten 1e worden of 2e worden terwijl de andere kanshebbers geen 1e worden.
* Van Driel/Gravesteijn: moeten 1e worden.

De winnaars van de wildcard zullen tijdens het DELA EK Beachvolleybal uitkomen in poule D op de Neude in Utrecht. Ze treffen daar onder anderen het Duitse team Bieneck/Schneider en de Finnen Lahti/Parkkinen.

Het belooft dus een ongelooflijk spannende strijd te worden dit weekend op de Grote Markt in Groningen bij de DELA Eredivisie Beach. Ook zijn er in het mannentoernooi nog EK-deelnemers in actie te zien dit weekend; Bouter/Varenhorst, Boehlé/Van de Velde en Van der Ham/Vismans staan op de deelnemerslijst. Toegang is het hele weekend gratis.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×