Spannende strijd tegen degradatie start in Zwolle

Spannende strijd tegen degradatie start in Zwolle

Ook voor de onderste teams van de eredivisie ranglijst is het vanaf nu erop of eronder. In de degradatiepoule gaan VoCASA, Advisie/SSS en Coniche Zwolle strijden om handhaving. Coniche Zwolle trapt donderdagavond af tegen Advisie/SSS. Het kan een hele spannende strijd worden tussen de drie teams. Wie kan er op het juiste moment pieken en wie degradeert er in april naar de topdivisie?

Van de drie ploegen in de degradatiepoule heeft Coniche Zwolle het lastigste seizoen doorgemaakt. De ploeg wist in 18 wedstrijden slechts 7 punten te verzamelen en eindigde op de laatste plek. De Zwolse ploeg start dan ook met 0 punten in de strijd om handhaving. 

Advisie/SSS beleefde een zeer wisselvallig seizoen en eindigde op de negende plek met 12 punten en begint in de nacompetitie met 1 punt. VoCASA, die Nijmeegse debutant op het hoogste niveau, verzamelde 15 punten en staat er bij aanvang dus het beste voor met 2 (bonus)punten. 

Welk team weet het hoofd koel te houden nu het er echt om gaat? Bij de drie clubs willen ze dolgraag in de eredivisie blijven, het zal dan ook een beladen en zeer passievolle strijd opleveren.

Donderdagavond start de degradatiepoule in Zwolle met een duel tussen Coniche Zwolle en Advisie/SSS. Dat zijn twee teams die extreem aan elkaar gewaagd zijn, in de reguliere competitie wist SSS beide duels nipt met 3-2 te winnen. Kan Zwolle voor het eigen publiek nu een eerste klap uitdelen?

Programma degradatiepoule:

Donderdag 28 februari Coniche Zwolle - Advisie/SSS
Zaterdag 9 maart VoCASA - Coniche Zwolle
Zaterdag 16 maart Advisie/SSS - VoCASA
Zaterdag 23 maart Coniche Zwolle - VoCASA
Zondag 31 maart VoCASA - Advisie/SSS
Zaterdag 6 april Advisie/SSS - Coniche Zwolle

Foto: Hans van Dijk

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×