De strijd om de koppositie bij de mannen gaat verder: Active Living Orion en Draisma Dynamo winnen eenvoudig en pakken ook vanavond de volle punten. In een nagelbijtende vijfsetter verslaat Simplex SSS directe concurrent VoCASA. Bij de vrouwen stijgt Team22 door hun elfde overwinning naar de tweede plek.

Mannen

Bij de mannen gingen alle topploegen er vanavond met de winst vandoor. Koploper Active Living Orion won thuis met 3-0 van ComputerPlan VCN en ook Draisma Dynamo pakte de volle punten tegen Numidia TopVolleybal Limburg. De huidige nummer 3, Amysoft Lycurgus, trof met Sliedrecht Sport geen gemakkelijke tegenstander. Na twee sets stond er een gelijke stand op het scorebord, maar de derde en vierde set werden beslist in het voordeel van Amysoft Lycurgus. Taurus verstevigde hun net verworven vierde plek met een 3-1 overwinning op RECO ZVH.

Simplex SSS speelde thuis tegen directe concurrent VoCASA. In oktober werd de wedstrijd met 3-0 gewonnen door VoCASA, maar vanavond eindigde het duel in een nagelbijtende vijfsetter. Simplex SSS won de eerste twee sets gemakkelijk, maar VoCASA vocht zich terug in de wedstrijd en won de derde en vierde set. In een spannende vijfde set werkte VoCASA twee matchpunten weg, maar op het derde matchpunt sleepte Simplex SSS de winst binnen. Diagonaal Kían Macnack speelde een fantastische wedstrijd: hij scoorde maar liefst 30 punten.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Simplex SSS en VoCASA terug.

Uitslagen

Draisma Dynamo - Numidia TopVolleybal Limburg 3-0 (25-21, 25-17, 25-20)

Simplex SSS – VoCASA 3-2 (25-12, 25-16, 13-25, 23-25, 16-14)

RECO ZVH – Taurus 1-3 (19-25, 27-25, 22-25, 20-25)

Sliedrecht Sport - Amysoft Lycurgus 1-3 (19-25, 25-17, 21-25, 19-25)

ComputerPlan VCN – Active Living Orion 0-3 (15-25, 12-25, 21-25)

Vrouwen

De eerste set tussen Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 en Team22 was snel gespeeld: binnen 16 minuten won Team22 de set met 11-25. Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 wist het knap om te draaien in de tweede set en kwam al snel op een ruime voorsprong. Het team uit Ootmarsum won de set met 25-22. De derde en vierde set werden overtuigend gewonnen door Team22. De ploeg maakte indruk met hun snelle spel en imposante blok: ze scoorden 19 blokkeringspunten. Door de winst stijgt Team22 naar de tweede plek.

De tweede wedstrijd bij de vrouwen werd vanavond gespeeld tussen Voltena en VC Sneek. Het team uit Sneek kwam in de eerste set al snel op een 10-2 voorsprong. Voltena kon het gat niet meer dichten en verloor de set met 18-25. In de tweede en derde set ging het lang gelijk op, maar beide sets werden uiteindelijk met 22-25 gewonnen door VC Sneek.