Speelster in the picture: Lotte Groninger van Regio Zwolle Volleybal

Speelster in the picture: Lotte Groninger van Regio Zwolle Volleybal

Het was een spannende strijd, maar Regio Zwolle Volleybal wist zich op het laatste moment voor de kampioenspoule te plaatsen. Spelverdeelster Lotte Groninger speelt sinds vorig jaar bij 'Team Cheetah' en kijkt uit naar de laatste wedstrijden: "Het doel is de finale te spelen."

9 Lotte Groninger website formaat

Wie ben je?
"Heyhey! Ik ben Lotte Groninger, ik ben 22 jaar en spelverdeelster bij Regio Zwolle Volleybal. Ik studeer Voedingsmiddelentechnologie aan het van Hall Larenstein in Leeuwarden."

Hoelang speel je al bij deze club? Waar ben je je carrière begonnen?
"Dit is mijn tweede seizoen bij Regio Zwolle Volleybal. Daarvoor heb ik altijd bij VC Sneek gespeeld. Ik ben op mijn 11/12de begonnen met volleyballen. Ik heb dan ook mijn hele jeugdopleiding bij VC Sneek gevolgd. En voordat ik naar Zwolle ben gegaan, heb ik 1 jaar bij VC Sneek dames 1 gespeeld."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Veel mensen zullen mij herkennen aan mijn enthousiasme, en ik hou ervan om alle punten goed te vieren. Het is natuurlijk mijn doel op het blok weg te spelen en het zo makkelijk mogelijk te maken voor de aanvallers om te kunnen scoren. Ik vind het super vet om een nulblok te creëren. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk contact te zoeken met mijn aanvallers om ze scherp te houden zodat ze de bal blijven verwachten, en vertrouwen te geven aan mijn medespeelsters. Daarnaast vind ik het erg leuk om te verdedigen en alle ballen van de vloer te halen."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
"Dat zou ik niet weten, deze moet nog komen denk ik ;p"

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?
"Het halen van de kampioenspoule was was voor ons nog een spannende strijd, maar dit is gelukkig gelukt! Wij hadden dit jaar als doel gezet om als derde de kampioenspoule in te gaan, maar dit hebben we helaas niet kunnen waarmaken."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"
Het doel was het halen van de kampioenspoule, dat is dus gelukt. Nu is het het spelen van de finale."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?

"Dat was het spelen van de CEV cup in Italië tegen POMI Casalmaggiore. Dit was een geweldige ervaring."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Het winnen van de finale om het Nederlands kampioenschap en de beker."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×